„E prima oară când simțim că avem primar în comuna noastră!”


Un exemplu de eficiență în administrația publică locală îl oferă primarul comunei Icușești, Săbărel Roșu. Încă de la primii fulgi de zăpadă căzuți peste localitățile componente ale comunei, edilul a mobilizat personalul din subordine și a pus în funcțiune utilajele de deszăpezire din dotarea primăriei.
Deși problemele cauzate de viscol și căderile masive de zăpadă nu au întârziat să apară, conducerea comunei le-a gestionat cum a știut mai bine. De altfel, de aproape 48 de ore primarul de Icușești este prezent, pe rând, în toate satele componente și se luptă să mențină drumurile practicabile, fără să țină cont de ger și ninsoare. Edilul face periodic update-uri pe  contul personal de Facebook, înștiințând oamenii  care sunt zonele cu probleme și ce se face pentru remedierea lor.
După ce ieri dimineață o ambulanță care transporta un bebeluș de 3 luni cu febră puternică la spital a rămas blocată în nămeți până la intervenția utilajelor de deszăpezire, în urmă cu două ore un autobuz care rămăsese blocat în pe ruta Icușești-Rocna-Bătrânești a fost ajutat să își continue drumul în siguranță.
Mobilizarea exemplară a primarului aflat la primul mandat și a echipei de intervenție nu au rămas fără ecou din partea cetățenilor, fie că vorbim despre oameni care trăiesc în comună sau despre localnici plecați la muncă peste hotare.

Este pentru prima oară când simțim că avem primar în comuna noastră”, spunea o femeie a cărei mamă locuiește în Icușești. „În fiecare an, aveam probleme din cauza zăpezii, pentru că drumurile se blocau și nu aveam cum să ajung la casa părintească. Asta până acum. Eu nu mai locuiesc în Icușești, dar îi mulțumesc domnului primar pentru implicarea de care dă dovadă și-i doresc sănătate și putere de muncă”, mai preciza femeia.

Eu vă spun, domnul primar să vă retrageți la căldurică. Că ați stat destul în ger și frig (…)”, spunea un alt cetățean, completat de alte și alte zeci de persoane.
Ce e mai frumos oare cind primesti multumiri ca ai ajutat doar iti faci sarcinile de service? Multumesc doamna Sprinceana sincer sint motivat sa muncesc mai mult alaturi de echipa mea.Cuvinte frumoase oare si eu le merit.Si eu va multumesc si nu o sa dezamagesc de ce am promis se poate face.Sanatate multa”, a fost replica primarului la unul din comentariile de mulțumire venite din partea cetățenilor.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook

 

2 thoughts on “„E prima oară când simțim că avem primar în comuna noastră!”

  1. In Romania ,un primar e si doctor, si politai, si amanta, si utilaj de deszapezire.Cu cat e mai complex, cu atat oamenii care stau cu mainile in san sunt mai multumiti.Primarul sa deszapezeasca, noi aruncam zapada din curte in strada si-l ajutam.

Lasă un răspuns