E oficial: Fuziune ALDE-Pro România nu mai are loc!

Conducerea PRO România a decis, marți, convocarea unui Congres pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE, anunță presa centrală, confirmând astfel semnalele care vin din teritoriu, inclusiv din județul Neamț.

Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice.

Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare.

Congresul PRO România va avea loc pe data de 26 februarie și se va desfășura online.

În județul Neamț, după alegerile parlamentare, au existat semnale clare că niciuna din cele două forțe politice vizate nu își mai doresc fuziunea. Astfel, la alegerea primului viceprimar de Piatra Neamț (Alin Lehăduș – Pro România), cei doi consilieri ALDE (Ciprian Enache și Adrian Grigoraș) au părăsit ședința de îndată care a urmat după o altă ședință de CL.
Ulterior, într-o emisiune la Vestea Tic-Tac, Enache a explicat că nu are nimic personal cu Lehăduș dar că nu acceptă ca alianța anunțată la acel moment (PNL/USR/Pro România/PMP) să trateze aleșii ALDE la categoria și alții, ca pe o anexă Pro România. „Până la fuziune, dacă va mai avea loc, eu sunt consilier local ALDE”, a spus ferm Enache.
În aceeași emisiune a intervenit de mai multe ori, în zona de comentarii, și Liviu Harbuz care a spus și el, la fel de ferm, că nu își mai dorește fuziunea Pro România – ALDE.

Altfel spus, blocajul actual de la București (care pare a fi unul definitiv) ar putea induce ideea că și Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au ascultat (și) opiniile liderilor de la Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns