Duşi cu vorba de o lună şi jumătate pentru o audienţă la Ionel Arsene! Reprezentanţii liceenilor din Neamţ: „Zero transparenţă. Aşa nu!”

La Consiliul Judeţean Neamţ una se declară public şi alta se întâmplă în fapt, chiar şi când e vorba de copii sau de adolescenţi. O spun clar, cu dovezi, reprezentanţii unei organizaţii a liceenilor din Neamţ care, într-o postare pe net, dezvăluie calvarul lor (soldat, încă, cu un eşec!) de a ajunge într-o audienţă de câteva minute la Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Pe data de 29 iunie – deci acum aproape o lună şi jumătate – liceenii respectivi au solicitat, în scris, o audienţă la Ionel Arsene care, în atâtea mesaje publice spunea cum e el direct preocupat de soarta şi problemele copiilor şi tinerilor din judeţ. Aparatul tehnic din subordinea şi din jurul lui Arsene le-a programt întâlnirea după… o lună şi câteva zile. Adică pe… 4 august!

Probabil că atunci când au auzit de asemenea termen, elevii şi-or fi spus că şi la Papa obţineau mai rapid o audienţă. Dar şi acea programare a fost doar pe jumătate pentru că elevilor li s-a comunicat data spunându-li-se că vor fi contacţi ulterior pentru a li se spune şi ora…

Şi au aşteptat elevii mult şi bine să li se spună şi ora la care îi poate primi preşedintele de CJ (altminteri foarte ocupate, între deplasări la Bucureşti şi şedinţe foto sau filmări cu drona organizate de Propaganda proprie de imagine). Au aşteptat de pomană ba, în ziua cu pricina au văzut, dintr-o postare a lui Arsene pe net, că acesta era la o manifestare religioasă, cu evident mai mult impact public decât audienţa acordată unor copii…

Mai jos, postarea făcută de reprezentanţii liceenilor dar şi documentele anexate de aceştia:

Remember #decontPEBUNE?
Pe data de 29 iunie 2018 am trimis o adresă (vezi foto) către CJ Neamț, în care solicitam o întâlnire între Biroul executiv al CJE Neamț și dl. președinte Ionel Arsene; am atașat și modelul petiției, pentru ca distinsul domn să știe pe ce se va axa discuția.

3 iulie 2018, 4 zile mai târziu
Primesc un e-mail din partea instituției; am fost foarte surprins, într-un mod neplăcut:
1. Am fost programați în audiență pe data de 4 august 2018, urmând ca ora să ne fie anunțată ulterior. O lună de așteptare pentru o discuție de 45 de minute? Umm…
2. Deși am specificat că petiția va fi depusă în ziua întâlnirii, alături de cele peste 2000 de semnături online și fizice, au înregistrat-o pe data de 2 iulie 2018. Nu comentez, e mai bine așa. Chiar ne-au ajutat, având în vedere faptul că întâlnirea ar fi urmat să aibă loc pe 4 august; se grăbea procedura.

6 august 2018, 38 de zile mai târziu
Nu am mai primit nicio veste în legătură cu acea audiență, mă întrebam care e cauza.
Intru pe Facebook și, dintre multe postări din News feed, una iese în evidență: pe data de 4 august, dl. Arsene a participat la… „cea de-a şasea Întâlnire Diecezană a Familiilor”. Foarte frumos, Doamne ajută, alea, alea, dar de elevii nemțeni când ne ocupăm?
Totuși, nu anularea audienței fără niciun avertisment a fost cireașa de pe tort: nici până în acest moment Consiliul Județean Neamț, instituție publică, nu a transmis răspunsul/stadiul petiției. A fost depășit termenul legal de 30 de zile. Drepturile elevilor sunt ignorate; ce ne pasă, mai băgăm o slujbă, poate vine Dumnezeu, bate din palme și totul se rezolvă.

Doamne, ajută. să scăpăm.

#ZEROtransparență #așaNU

L.E.: uimitor efectul unei postări pe Facebook; lucrurile au început să se miște 

După cum ati sesizat deja, subiectul pe care elevii îl doreau a-l discuta în audienţă era legat de decontarea ciudată şi pe sponci a cheltuielilor de navetă. Nu era nici despre aplauze, nici despre fotografii pline de zâmbete, nici despre realizări tovărăşeşti ci despre faptul că deşi elevii beneficiază de nişte prevederi legale, în fapt, ei sunt între ciocan şi nicovală şi trebuie să scoată bani din buzunar. Cum în multe cazuri, diferenţa între ce se decontează şi preţul cerut de operatorii de transport este consistentă, de câteva sute de lei bune, nu e greu de intuit că astfel de situaţii pot duce la cazuri de abandon şcolar. mai ales în cazul unor familii care au simultan, la liceu. 2-3 copii.

După cum se vede în partea cu mesajul tânărului, rândul final (L.E. – later edit) sugerează că există speranţa să se rezolve ceva, pe partea cu audienţa. Informaţii neoficiale via CJ (neoficiale pentru că purtătoarea de cuvânt a lui Arsene a făcut o plângere penală prin care cerea… ÎNCHIDEREA siteului Vestea, deci nu ne permitem să o deranjăm, mai ales că a acuzat şi comiterea infracţiunii de … hărţuire) spun că Arsene ar fi aflat că oamenii lui şia-u bătut joc de acesti copii de pe internet. Şi că aşa s-ar fi ajuns la un telefon de reprogramare a audienţei.

Pentru „închinătorii” la Arsene, acest detaliu ar fi de genul „wow, vedeţi că Arsene e bun, alţii au greşit…”. Nimic de zis, doar o completare: în orice instituţie publică, partea de Relaţii Publice şi de Comunicare funcţionează după chipul şefului. Aşa că bătaia de joc la adresa acestor copii a fost generată, în esenţă, de „Sistemul Arsene”.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Duşi cu vorba de o lună şi jumătate pentru o audienţă la Ionel Arsene! Reprezentanţii liceenilor din Neamţ: „Zero transparenţă. Aşa nu!”

  1. ,,La Consiliul Judeţean Neamţ una se declară public şi alta se întâmplă în fapt,, , pai cum altfel, se tin de promisiuni doar daca le iese ceva….
    Ceea ce poate nu stiu multi dintre politrucii care sau fosilizat pe acele scaune este ca tinerii, copii, nu trebuie mintiti pentru ca este lipsa de bun simt si ca acestia nu uita. Inca nu voteaza dar vine vremea….

Lasă un răspuns