După o guvernare în care a uitat de promisiuni cu autostrăzi și spitale regionale, PSD… vrea autostradă!

Dacă există ceva în țara asta mai înalt decât orice munte, atunci cu siguranță e vorba de ipocrizia politicienilor. Astfel de apucături mai au priză, poate, doar la proprii activiști/sinecuriști/propagandiști, pentru că oamenii nu sunt atât de naivi pe cât și-ar dori politicienii, nu pot fi păcăliți, la nesfârșit, cu aceleași ciorbe reîncălzite.

Un exemplu elocvent este un mesaj public, de acum o oră, în care Ionel Arsene, președintele PSD Neamț (președinte și al CJ Neamț) anunță la un mod extra-politicianist că trebuie… Autrostradă pentru Moldova.

Publicăm mai jos mesajul integral al PSD-istului Arsene din care aflăm că… „PNL este de vină” deși, în timpul facerii guvernelor PSD, acesta apărea mereu în poze lângă liderul (între timp, penal) Liviu Dragnea și lângă premierii pe care respectivul partid ba îi punea în funcție, ba îi dădea jos (Grindeanu, Tudose, Dăncilă).

Nu pledăm aici pentru că ar fi mai bună guvernarea PNL-USR (altă Mărie, cu aceeași pălărie), doar că, furat probabil de aerul condiționat de pe naveta București-Piatra Neamț, Arsene arată că a uitat (sau omite) câteva detalii.

1.PSD a venit la Putere în 2016, cu un Dragnea desenând la tablă, în emisiuni televizate, o ofertă electorală ale cărei puncte forte erau autostrăzile și spitalele regionale.
2.Odată ajuns la Putere, PSD a aruncat la coș aceste angajamente și, timp de câțiva ani, principala grijă a fost să maltrateze legislația din România pentru a-l scăpa pe Tătucul Dragnea de pușcărie.
3.Ca de obicei (nimic nou!), au fost făcute studii, desenate proiecte etc, niște băieți deștepți și-au luat banii pe aceste hârtii frumos colorate (o fi fost și parandărăt?) iar pentru Autostrada Unirii (Moldova-Ardeal) nu a fost realizat niciun metru de lucrare reală (cum nu au fost construite nici celebrele spitale regionale sau nici măcar noul Spital Județean Neamț, cu 15 etaje, cu care PSD Neamț tot defila în campanie).
4.Așa de interesate au fost guvernările PSD de realizarea acestei autostrăzi încât, la un moment dat, acest proiect a fost împins undeva pe la o Comisie (sau altă instituție) de prognoză sau statistică. Deci nu la Ministerul Transporturilor, nu la Ministerul Economiei ci… la statisticieni.

Mai jos, mesajul cu care Ionel Arsene vrea să-i dea pe spate pe cei care ar mai fi atât de naivi să creadă în astfel de vorbe:

<<Astăzi m-am întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai Asociației „Moldova vrea Autostradă“ și am discutat despre necesitatea realizării acestei căi de rulare, care să lege regiunea noastră de altele ale țării și ale Europei.
Voi acționa cu toată forța pentru a porni realizarea acestei autostrăzi, care, după cum se vede, nu prezintă interes pentru actuala guvernare. Dacă PNL ar fi fost interesat să scoată Moldova din sărăcie, nu ar fi amânat realizarea autostrăzii și nu ar fi pus toate piedicile posibile, pentru a întârzia proiectul.
Astăzi, mi-am luat responsabilitatea, în fața acestor oameni inimoși care se implică pentru ca Moldova să aibă autostradă, că voi face tot ce ține de mine, ca să trecem la fapte. Urmează să constitui un grup de lucru format din reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale pe raza cărora va trece autostrada, ai instituțiilor publice de interes județean cu atribuții în emiterea de autorizații, astfel încât să urgentăm și să deblocăm acolo unde e cazul, acest proiect!
Voi lupta pentru a lega zona noastră de Vestul României și de țările dezvoltate! Moldovenii trebuie să aibă o autostradă care să îi conecteze la zonele cu potențial economic crescut!>>.

Subliniem: nici actualii guvernanți nu par să fie mai eficienți pe acest subiect decât cei de la care au preluat Puterea. Și cei de acum, livrează nu lucrări sau fapte ci vorbe și povești frumos împachetate tot despre studii, hârtii, proiecte etc.
Dar să vii tu PSD, prin vocea unui șef județean care ai fost lipit în poze de Dragnea, după o guvernare decupată din povestea cu Pinochio să te dai Alba ca Zăpada, asta da, arată adevăratul respect pe care (nu) îl au unii politicieni pentru cetățeni.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns