După ce a participat la întrunirea PLR, critică PNL

luca

Fiecare partid (sau filială) are figurile sale marcante dar nu duce lipsă nici de personaje pitoreşti. Fără îndoială, într-o astfel de categorie (PITORESC) se încadrează cu maxim succes şi Iulian Luca, liberal care pare să pistoneze cu graţie şi zel – nimic nou! – între diversele tabere liberale (chiar dacă nu-i place, reamintim că a pistonat şi la PNG Neamţ, ca vicepreşedinte chiar, până a fost “pistonat” la propriu, adică fizic, de Cristian Liciu).

Sâmbătă, 13 septembrie, când majoritatea nemţenilor se gândeau că peste două zile începe şcoala şi că-şi vor conduce copiii sau nepoţii la prima zi de cursuri, Iulian Luca a produs un comunicat. Şi nu orice de comunicat: unul tăios, fem, în care-i trage de urechi pe cei trei parlamentari liberali (Cozmanciuc, Surugiu, Ţapu) care, cu o zi în urmă, într-o conferinţă de presă, precizau cum reorganizează ei filiala PNL Neamţ după plecare fostului lider Dorinel Ursărescu.

Comunicatul îşi are un farmec neţărmurit astfel că – pentru informare, pentru distracţie – îl publicăm integral. O singură menţiune mai merită făcută: comunicatul lui e de pe 13 septembrie, pe 12 septembrie a fost conferinţa de presă de la PNL iar cu o zi înainte, pe 11 septembrie, Iulian Luca participa la întâlnirea pe care Călin Popescu Tăriceanu (liderul naţional al PLR – Partidul Liberal Reformator) a avut-o la Neamţ cu membrii sau simpatizanţii formaţiunii sale. Astfel spus, cu un picior (sau mai mult) în PLR, Iulian Luca arată că doreşte … să-i scoată la tablă pe cei ce se chinuie să repare la PNL… Iar în conferinţa de presă la care face Luca referire, senatorul Ţapu spunea că PNL Neamţ aşteaptă pe toţi cei plecaţi, inclusiv pe Luca. Până una, Luca nu stă de vorbă cu noua echipă ci trimite buzduganul tip comunicat. Probabil că Ţapu & comp. s/au speriat de moarte…

 

Daniel VINCA

…………………………….

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ieri,12 septembrie 2014 au aparut in spatiul public din judetul Neamt,unele informatii  neadevarate vehiculate intr-o conferinta de presa organizata de catre deputatul de Iasi,Mugur Cozmanciuc,numit presedinte interimar de catre Biroul Permanent National al PNL,in urma cu cca o luna.Acesta a fost insotit de catre senatorul Eugen Tapu Nazare,deputatul de Suceava,Radu Surugiu si alte personae apropiate acestora.

Astfel acestia au prezentat presei un pretins Birou Permanent Teritorial al PNL Neamt,format din 34 de persoane care ulterior va fi largit.Totodata au afirmat ca deputatul din Suceava,Radu Surugiu,ar fi devenit presedinte interimar al Organizatiei PNL Piatra Neamt iar senatorul Eugen Tapu ar fi preluat presedintia PNL Roman.

 Fac urmatoarele precizari:

1.Biroul Permanent Teritorial al PNL Neamt format din 30 de persoane  si ales de peste 2000 de liberali la Neamt ,nu a fost desfiintat pana in prezent.Acest lucru il poate face doar Biroul Permanent National al PNL,la propunerea presedintelui partidului ,,in situatii cu totul deosebite cand organismele de la nivel teritorial activeaza in afara prevederilor Statutului  ori a strategii partidului si desemneaza un Birou Politic Teritorial interimar”,conf.art.73,litere p) din Statutul PNL.Ori la PNL Neamt,Mugur Cozmanciuc si apropiatii sai si-au permis incalcarea grava a Statutului ,intocmind o lista din 34 de persoane,aleatoriu fara sa fie desemnati de BPN al PNL,pe care au prezentat-o unei asa zise Delegatii Permanente fara cvorum (erau prezenti cca 50-60 de persoane din 150 statutar)sa o voteze.Acestia s-au substituit atributiilor Biroului Permanent National iar Mugur Cozmanciuc a facut desemnarea acestor asa zisi membri ai biroului  ,in locul presedintelui PNL,Klaus Iohannis,deoarece era atributul acestuia.Mai mult,in aceasta lista se propun 34 de persoane,mentionandu-se ca vor fi mai multi in conditiile in care Statutul PNL,specifica clar: “Conducerea interimara a unei filiale va fi asigurata de catre 10-16 membri,din care 4-7 vicepresedinti,desemnati de presedinte,in termen de 15 zile de la vacantarea functiilor de catre:a)Biroul Politic National pentru Birourile Teritoriale”.

2.Au fost prezentate doua birouri interimare si doi presedinti interimari la Piatra Neamt,in persoana lui Radu Surugiu si la Roman in persoana lui Eugen Tapu Nazare;acestia au fost “votati” de catre  asa zisul  BPT interimar al PNL Neamt,care asa cum am aratat nu exista,este doar o lista.Cu alte cuvinte oamenii dintr-o lista nestatutara au votat alti oameni din aleste liste,evident tot nestatutare.

Ca urmare a acestor grave incalcari ale Statutului PNL de catre Mugur Cozmanciuc,Eugen Tapu Nazare ,Radu Surugiu si alti apropiati ai lor,PNL Neamt nu are in prezent in mod statutar decat organismele de conducere alese de peste 2000 de oameni si nu listele fara nici o relevanta prezentate presei.Totul a fost o mascarada a senatorului Eugen Tapu Nazare,care de cateva luni a uneltit la Bucuresti impotriva fostului presedinte demisionar,Dorinel Ursarescu si a organismelor alese statutar;acesta este frustrat de faptul ca a obtinut rezultate catastrofale in toata existenta sa de politician si nu a fost numit in locul lui Ursarescu.Acestuia I s-au adaugat doi deputati,respectiv,Mugur Cozmanciuc,din Iasi si Radu Surugiu din Suceava,care au incercat si in judetele lor prin aceleasi metode nestatutare sa-i elimine pe actualii presedinti de acolo nereusind au fost indepartati,iar acum isi inchipuie ca fiind venetici la Neamt vor reusi sa-I convinga pe nemteni sa-I aleaga intr-un nou mandat de parlamentar,intrucat in judetele lor nu mai au loc.

Semnalam aceste abuzuri si metode nu numai nestatutare dar in dispretul fata de ceilalti liberali nemteni,care in anii din urma au mai trecut prin asa zise interimate nefericite ale lui Norica Nicolai sau Romeo Stavarache,in prezent fiind infractor arestat.Dezavuam aceste practici abuzive si consideram ca PNL Neamt trebuie condusa de liberali adevarati din Neamt si nu de venetici,manati de interese personale , ale celor veniti din alte judete ca interimari la PNL Neamt,cu ajutorul lui Eugen Tapu,”liberalul”fara adeziune la PNL si consideram ca toti liberalii din PNL Neamt sa se delimiteze de acestia si metodele lor

Iulian Luca,vicepresedinte PNL Neamt si presedinte-interimar PNL PiatraNeamt

One thought on “După ce a participat la întrunirea PLR, critică PNL

  1. Măi domnu’ Vinca, te credeam om serios. Zău aşa, chiar bagi în seamă ce spune alde Luca? Omul e disperat, în PNL nu mai ţine vrăjeala să mai „muncească” în campanie si să ceară bani de benzină, la PLR nu-i ţine şmecheria cu Asaftei aşa că acum face ce ştie. Adică nimic… A, ba mai trimite comunicate la presă, să fie băgat în seamă.

Lasă un răspuns