După 9 ani de la violul în grup cu o minoră! A fost prins de Poliţia italiană, la pont dat de IPJ Neamţ


Braţul legii este lung dar uneori acţionează foarte încet. Este cazul unui violator din Bicaz care ajunge după gratii la 9 ani de la comiterea faptei şi la 6 ani după ce a fost condamnat.
Fapta comisă a avut loc în 2010 şi a fost vorba de un viol în grup a cărui victimă a fost o minoră de 16 ani,

În baza informațiilor transmise de polițiștii români, autoritățile italiene au pus în executare un mandat european de arestare, emis pe numele unui bărbat – cetățean român, în vârstă de 38 de ani.
Cel în cauză a fost condamnat, în 2013, la 9 ani închisoare, pentru violență sexuală în grup, fapta fiind comisă în complicitate cu alt conațional, la Bicaz, în anul 2010, asupra unei victime care, la acel moment, era minoră.
În fapt, la data de 19.05.2010, aflându-se într-un local din Bicaz, județul Neamț, bărbatul a ademenit o adolescentă de 16 ani,  în grupul sanitar al restaurantului. Ulterior, și-a chemat complicele și împreună au comis fapta sus-menționată.
După condamnare, cel în cauză a fost dat în urmărire internațională întrucât se sustrăgea executării pedepsei și a fost localizat în localitatea italiană Villa di Briano (Provincia Caserta/Regiunea Campania).
Informațiile privind localizarea exactă a persoanei urmărite au fost transmise operativ Poliției italiene de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț, în directă colaborare cu polițistul român aflat în misiune de suport operativ pe lângă Serviciul de Cooperare Internațională de Poliție din Roma”, anunţă IPJ Neamţ.

Din informaţiile de mai sus rezultă că făptaşul se ascundea în spaţiul UE, deci nu în vreo ţară cu care România să aibă dificultăţi de extrădare. Singurul impediment care a făcut ca o sentinţă judecătorească dictată împotriva unui violator nu poate fi decât ne-localizarea făptaşului. Este încă o dovadă care pune sub semnul întrebării felul în care sunt alocate resurse (umane, logistice, materiale) în instituţiile de forţă ale statului român pentru prinderea infractorilor periculoşi în timp ce unele instituţii sut suprasaturate de şefi şi şefuleţi cu consumurile aferente (lefuri, secretare, şoferi etc).

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns