Duo Adrian Niţă-Simona Balint la Control-Comunicare în CJ! NH – pa!

Bucurie şi tristeţe pentru unii conectaţi la ceea ce înseamnă Comunicare cu CJ Neamţ. Nicoleta Husaru – cea mai tristă figură din istoria CJ Neamţ în ceea ce înseamnă Comunicare – a devenit istorie, gafele „fără număr”, ineficienţa şi sindromul copy-paste ducând-o spre un punct inevitabil. De la Începutul lunii ianuarie, NH şi-a suspendat contractul de muncă cu CJ Neamţ. Probabil că o să aflăm peste 50 de ani dacă a fost cuprinsă brusc de vreun acces de conştiinţă şi a făcut ea pasul înapoi realizând mediocritatea cruntă în care a dus imaginea instituţiei (niciun comunicat de presă în ultimele 10 luni) sau că a intrat în dizgraţia preşedintelui Ionel Arsene care s-o fi prins şi el că citatele copiate de prin filosofi nu ţin loc de ştiinţa comunicării.

„Semne bune anul are” ar putea spune nu doar cei care cred că „mai rău decât cu NH nu se poate” dar şi cei care mai speră ca relaţiile instituţionale corecte să primeze atunci când e vorba de domeniul Comunicare la cea mai importantă instituţie administrătivă a judeţului. Deşi nu se spune direct, de acum înainte, de această latură, urmează să se ocupe un duo: Simona Balint (responsabil mass-media) şi Adrian Niţă (numit de la 1 februarie în Corpul de Control al CJ Neamţ).

„Nu este o noutate pentru mine aceasta noua funcție. Am avut atribuții de control și din postura de consultant în cancelaria prefectului. Am deja știință despre multe din problemele reclamate de cetățeni. Cât despre relaționarea cu presa, din noua postura, mi se pare și mai important ca aceasta colaborare sa continue, de aceea voi sta la dispoziția Mass-media cu tot ce îmi va sta in putință”, spune Adrian Niţă.

Cât priveşte Nicoleta Husaru, rămâne de văzut dacă mai poate convinge pe cineva din vreo instituţie publică că şi-ar merita leafa pentru un job de comunicator „la stat”. Sursele Vestea spun că nu este dorită nici suficient, nici de cine trebuie la Primăria Piatra Neamţ. Nici consultanţa oferită unor firme nu mai e ce a fost odată (au început să se prindă oamenii care e diferenţa între ştiinţă şi bolmojeală).

Reamintim că în campania de la alegerile locale din 2016, NH a fost văzută în apropierea unora din stafful candidatului liberal Dragoş Chitic. Surprinzător, peste câteva luni avea să ajungă în preajma PSD-istului Ionel Arsene. Cum o angajare la CJ nu se face chiar aşa, pocnind din degete, specialista în recitarea citatelor filosofice avea să fie angajată cu contract de muncă la… Troleibuzul SA, pe funcţia de controlor bilete, de unde, printr-un tertip, a fost transferată la CJ Neamţ. Conform principiului „orice şut în fund e un pas înainte”, începutul anului 2018 o găsea la Bucureşti, ca mare specialist prin Agenţia pentru Resurse Minerale sau în Romatsa.

Nu a făcut mulţi purici la Bucureşti, aşa că prin aprilie s-a întors iar la CJ Neamţ. O vreme a prestat fără contract de muncă – voluntariatul înnobilează, nu? – și abia apoi a câștigat un concurs despre care oamenii au spus destule…
Acum, după ce Arsene o fi cuantificând „plusurile” aduse de NH, nu se ştie în ce direcţie o va lua individa. Poate se întoarce la controlat bilete la Troleibuzul, poate face un gest caritabil echipa liberală de la municipiu şi îşi recuperează fosta tovarăşă de campanie…

Din anecdotica (vastăăă, poate vom reveni) prezenţei Nicoletei Husaru la CJ amintim un subiect definitoriu pentru raportul adevăr/minciună din tipul de expunere al acesteia. Era la București când în Vestea a apărut o convorbire privată dintre ea și un fruntaș liberal pietrean care dovedea, în subsidiar, cum funcționa schimbul de informații Primărie-CJ. Pe moment nu a comis niciun gest juridic dar la câteva săptămâni revine în Neamț (aprilie 2018) și trântește o plângere penală la Parchet (clar vom reveni cu detalii după ce Parchetul dă soluția, așa cum vom face și în cazurile deja clarificate).

Printre alte minunății scrise în jalba respectivă, NH se plângea că articolele din Vestea o pot duce în situația de a-și pierde slujba, „singurul venit” etc. Foarte interesant este că în momentul în care scria şi depunea la Parchet acea plângere penală, Nicoleta Husaru… o făcea pe purtătoarea de cuvânt la CJ Neamţ dar fără acte, fără a fi angajată. Adică individa nu a avut nicio reţinere să-i mintă nici pe procurori!

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Duo Adrian Niţă-Simona Balint la Control-Comunicare în CJ! NH – pa!

  1. Pai Nicole sta cu fundul in doua luntre si joaca la doua capete. E binecunoscut faptul ca o xxxx cu Adrian Olariu, seful TNL

Lasă un răspuns