Duminică, cea mai mare densitate de sărbători ale comunelor

Ultima zi a săptămânii este una de sărbătoare pentru mai bine de zece comune nemțene. Așa cum se întâmplă an de an, luna august reprezintă perioada în care majoritatea nemțenilor plecați în străinătate revin pe plaiurile natale, pentru a-și petrece concediul alături de familiile lor. Tocmai pentru ca „stranierii” să se poată   bucura așa cum se cuvine de momentele petrecute acasă, majoritatea primarilor din județ a ales luna august pentru organizarea sărbătorii dedicată comunității lor.
Duminica aceasta, 12 comune din Neamț se îmbracă în straie de sărbătoare – Borlești, Piatra Șoimului, Podoleni, Costișa, Mărgineni, Bodești, Vânători Neamț, Ruginoasa, Cordun, Tămășeni, Oniceni și Tașca. Data aleasă pentru desfășurarea evenimentelor nu este deloc întâmplătoare, cu atât mai mult cu cât duminica trecută s-a încheiat postul Adormirii Maicii Domnului, iar acum toată lumea are dezlegare la mâncarea „de dulce”.
Pentru siguranța cetățenilor, aproape 80 de polițiști și jandarmi nemțeni, ajutați de 6 colegi de la Brigada Mobilă Bacău vor fi prezenți la datorie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns