Duminică – „Agapia, colț de rai”, cea mai faină zi de comună din Neamţ


„Agapia, colţ de rai” – este momentul (duminică) şi locul în care nemţenii şi turiştii aflaţi în zonă se pot bucura de o manifestare câmpenească, într-un decor natural de poveste, ca la carte.
Departe de manifestările tip „zile de comune” care cultivă şuşaneaua rurală cu accente urbanizate, activitatea de la Agapia are loc în „pădurea de aramă” evocată şi de Eminescu, pe culmea unui deal care e pe drumul dintre Mănăstirile Agapia şi Văratec. Şi dacă tot nu e între betoane şi asfalt ci la umbra codrului, manifestarea de la Agapia completează spectacolul de pe scenă şi cu un interesant târg al meşterilor populari dar şi cu un savuros „ceaun fermecat” (festival gastronomic aplicat după reţeta deja patentată la Tg. Neamţ).
Administraţia din Agapia iese, ca de obicei, din tipare şi pentru că pe scenă vor fi premiaţi, în afara cuplurilor care împlinesc jumătate de secol de căsnicie, şi fii ai satului, mai tineri sau mai cu experienţă, care sunt modele de urmat pentru comunitate dar şi pentru ineditul moment în care vedete sunt copiii născuţi în ultimul an.

„An de an încercăm ca această manifestare să fie pe placul agapenilor şi invitaţilor noştri. Ziua comunei Agapia este dedicată lor, agapenilor, pentru a ne aduna cu toţii laolaltă, să ne simţim bine şi să socializăm măcar o zi pe an, să uităm de probleme şi nevoi. Şi în acest an, administraţia locală a comunei va organiza o ediţie, zic eu, ce va fi pe toate gusturile, mai ales că am adus artişti ale căror repertoriu se adresează şi tinerilor, şi celor de vârstă mijlocie, dar şi vârstnicilor. Ne dorim ca şi la această ediţie frumoasa locaţie de la fosta stână turistică să se umple de agapeni şi oaspeţi, şi să ne simţim bine. Vreau să mulţumesc pe această cale angajaţilor din primărie pentru implicare şi eforturile depuse în organizarea acestei ediţii, mulţumesc colaboratorilor şi partenerilor noştri, şi nu în ultimul rând mulţumesc agapenilor pentru modul cum ne-au încurajat de a organiza această ediţie. Acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, al domnului preşedinte Ionel Arsene, cât şi al sponsorilor. Aşteptăm toată suflarea comunei noastre, dar şi pe locuitori din localităţile învecinate şi din oraşul Târgu Neamţ să participe şi la această ediţie, pentru că nici nu ştiu ce vor pierde”, a precizat
Neculai Nastasă, actual consilier personal al viceprimarului (cel care a fost ales în 2016 ca primar).

Viceprimarul Mihai Vasiliu a punctat şi el faptul că toţi locuitorii comunei dar şi nemţenii doritori de un mod plăcut de a petrece câteva ceasuri sunt aşteptaţi la locul faptei: „Îi aşteptăm pe toţi locuitorii din comună, cu mic, cu mare, să participe şi la această ediţie, unde vor avea parte de surprize frumose şi voie bună. Tot colectivul din primărie, în frunte cu domnul Neculai Nastasă s-a implicat direct în organizarea acestei ediţii, astfel încât ziua de duminică să rămână în memoria colectivă”.

Pe scena de la Agapia vor urca Ansamblurile folclorice Valea Ozanei şi Floricică de la Munte, Mihai Trăistariu, Adrian Ochişanu, Ovidiu Komornyc, Nely Ciobanu, Provincialii etc. Evident că greutatea afişului este dată de Nicolae Gribincea şi de Ansamblul Plăeşii iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

Manifestarea începe de la ora 14 şi este organizată de Primăria şi Consiliul Local Agapia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi al Centrului pentru Cultiură şi Arte Carmen Saeculare.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns