Dulamă, săgeţi pentru Arsene: „Surprins că l-am văzut la şedinţă. Gândire comunistă!”

Vicepreşedintele CJ, Laurenţiu Dulamă îi transmite mesaje critice sau aluzive lui Ionel Arsene, preşedintele CJ, ultimul prilej pentru această „corespondenţă” fiind conferinţa de presă de la PMP. Dulamă l-a ironizat pe Arsene spunând că a fost surprins când l-a văzut la şedinţa CJ (aluzie la perioada în care respectivul a lipsit, fiind în arest preventiv) şi a folosit şi sintagma „gândire comunistă” cu privire la faptul că el, ca vice CJ, nu are nici acum atribuţii.

„Din luna septembrie anul trecut sunt tot fără atribuţii. Îmi desfăşor activitatea conform legii 215, de demnitar ales de către locuitorii judeţului, pe teritoriul judeţului Neamţ. Am avut şi o surpriză, sincer să vă spun, la şedinţa de ieri când am văzut apariţia domnului preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu cred că e momentul să comentez acum, cred că e mai bine”, a spus Dulamă lăsând motivaţia acestei surprize în suspans.

Vicele de la CJ consideră că situaţia sa arată tipologia unei strategii prin care sunt pedepsiţi cei care mişcă în faţa PSD: „Eu îmi doresc să-mi fac treaba în Consiliul Judeţean, pentru că de aceea am fost trimis acolo de alegătorii Partidului Mişcarea Populară. Ce mi s-a întâmplat mie aţi văzut că s-a întâmplat şi la Bacău, aţi văzut că s-a întâmplat şi cu primarul PSD-ist de la Iaşi. Sunt nişte minimalizări în gândirea lor comunistă, de a îndepărta nişte oameni de la atribuţiile unui Consiliu Judeţean”.

Rugat de un jurnalist să detalieze, totuşi, motivele surprizei date de prezenţa lui Arsene la şedinţa CJ, Dulamă a răspuns la fel de misterios: „Ca orice om politic, câteodată mai ai nişte surprinderi. La fel cum am fost surprins şi când am fost mutat de acelaşi domn la etajul 4, fără atribuţii, fără nimic”. Întrebat, concret, dacă s-ar fi aşteptat ca Arsene să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte CJ, Dulamă a răspuns în aceeaşi linie: „Demisia? E posibil…”.

Dulam[ a fost ales vicepre;edinte la CJ Neamţ (unde alianţa PSD-ALDE are majoritatea simplă), după alegerile din 2016, când PMP a făcut o alianţă la nivel judeţean (valabilă şi pentru Primăria Piatra Neamţ) cu PSD şi ALDE. Lui Dulamă i-au fost retrase atribuţiile atunci când PMP a denunţat alianţa iniţială şi s-a aliat cu PNL fapt care, la Piatra Neamţ a dus la schimbarea majorităţii din CL unde noua majoritate PNL-PMP a impus noi componenţe AGA la firmele Primăriei. Drept consecinţă, au fost schimbate şi CA-urile care imediat au demis pe unii directori PSD şi au numit în funcţie membri sau clienţi politici au PNL Piatra Neamţ.

Şi măsurile PNL şi cele ale PSD au demonstrat că în ciuda declaraţiilor date şi de primarul Dragoş Chitic şi de către preşedintele CJ Ionel Arsene cum că, în fruntea instituţiilor respective vor face administraţie nu politică au fost doar nişte forme fără fond, numirile în funcţii, delegarea sau retragerea de atribuţii având drept substanţă afinităţile sau antipatiile generate de jocurile politice.

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Dulamă, săgeţi pentru Arsene: „Surprins că l-am văzut la şedinţă. Gândire comunistă!”

  1. Doamne fereste! L-am vazut si eu pe xxxxx la sedinta!. Oare de ce tot scoate limba in timp ce vorveste? Are acelasi tipic , ca Vanghelie, ati observat?

    Admin: data viitoare cand mesajul dvs coboara iar la a mistocari numele unora, va fi cenzura totala.

  2. D-le Dulama ne cunoastem de peste 25 de ani ! Gresesc ? Dar Presedintele IONEL ARSENE este singurul presedinte de CJ care a , a ,a adus FINANTARI in judetul Neamt !!!! MAI multe ca sume decat toti restul ! Are probleme, o sa le rezolve intr-un sens sau altul ! Dar prezumtia de nevinovatie primeaza !!!! Daca dumneata esti surprins nu conteaza, daca nu simti ca esti vicepresedinte de CJ , nu esti implinit ca activitate, DEMISIA si o sa vedem …..

Lasă un răspuns