Dughir: „Arsene m-a întrebat ce post îmi doresc ca să plec de la conducerea Apa Serv!”

Directorul Companiei Județene Apa Serv, Cătălin Dughir, a declarat astăzi că s-a întâlnit o singură dată cu președintele Consiliului Județean Neamț, în încercarea de a media conflictul dintre cele două instituții. Potrivit lui Dughir,  la respectiva întâlnire a fost întrebat ce post își dorește pentru a pleca din fruntea companiei.
M-am întâlnit o singură dată cu domnul Arsene, pe 26 iulie, iar atunci m-a întrebat ce post îmi doresc ca să plec de la conducerea Apa Serv. Am spus că nu am de ce să plec și să aplice clauzele din contractul de mandat. Mi-a spus să îmi dau demisia, iar răspunsul meu a fost că nu am niciun motiv să o fac. Chiar dacă CV-ul meu nu este prea stufos, ceea ce am făcut am făcut cum trebuie și când trebuie. Nu le-am făcut nici sâmbăta, nici duminica, nu le-am făcut la facultăți de prin Călărași sau Teleorman, pe unde au făcut alții. De aceea am spus că nu aș vrea ca în CV-ul meu să apară o demisie care să dea impresia că am plecat de aici și nu mi-am făcut treaba. Dacă cineva crede că nu mi-am făcut treaba, să mă demită iar eu mă voi adresa instanței și voi demonstra că am avut dreptate. La toate acestea am primit un răspuns foarte scurt, care arată o educație aleasă. Mi s-a spus că audiența s-a terminat. Adică mi s-a spus într-un mod elegant să ies afară”, a spus Cătălin Dughir.
Făcând referire la condițiile care ar putea legitima demiterea sa din funcție, acesta a mai spus că „în contractul de mandat se stipulează că dacă ești demis pe lucruri neimputabile, primești despăgubiri până la finele mandatului”.
Declarațiile directorului Apa Serv au venit pe fondul unei informări semnată de 4 membri din AGA, care urmează să fie prezentată în ședința de plen a legislativului nemțean programată pentru astăzi. Practic, în informarea respectivă se face referire la neîndeplinirea unor indicatori din contractul de mandat al conducerii Apa Serv. Cu acest prilej, Dughir a explicat care sunt cauzele ce au condus  la neajunsurile invocate de semnatarii documentului.
„Acești domni, Neculai Pușcașu, Dan Andrușcă, Cristian Mihalcea și Pantelimon Roșu afirmă de foarte multe ori că indicatorii nu sunt realizați, ceea ce este total greșit și induce mult în eroare pe locuitorii acestui județ.
Sunt 20 de indicatori de mandat din care, după nouă luni, doar doi sunt nerealizați. Primul vizează gradul de conectare a populației, iar nerealizarea se datorează faptului că noi am extins foarte mult rețeaua prin proiectul major și urmează ca, ajutați de factorii politici și de toți cei implicați, să convigem populația județului de necesitatea de a se branșa și racorda la rețeaua de apă și canalizare. Este o acțiune destul de dificilă și de durată, dar sper ca în timp să ajungem la rezultatele pe care ni le-am propus. Al doilea indicator nerealizat este apa care nu aduce venituri. S-a tot discutat și dezbătut problema pierderilor de apă pe care le plătește toată lumea. Aceste pierderi de apă nu pot fi diminuate decât prin investiții majore, care presupun alte surse de finanțare decât fondurile europene. Uniunea Europeană nu dă bani pentru reabilitarea sau repararea rețelelor, acestea trebuind să fie făcute prin investiții din fondurile proprii ale companiei sau din alte fonduri, m-aș referi aici în special la fonduri alocate de acționarul majoritar. Mi se pare normal să fii acționar majoritar nu numai atunci când vrei să schimbi conducerea companiei, ci și atunci când trebuie să investești și să crești gradul de satisfacție a populației”, a conchis Dughir.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns