Duel Hopșa – Arsene


Un schimb de replici între liberalul Florin Hopșa și președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene s-a consumat în ședința legislativului nemțean, încheiată cu puțin timp în urmă. După votarea proiectelor de pe ordinea de zi, a venit punctul „Diverse”, moment în care liberalul s-a arătat interesat de modul în care au fost repartizate sumele către primăriile din județ.
Mai exact, Hopșa a dorit să afle după ce criterii s-au împărțit banii în comune, punctând faptul că primarii liberali au primit cu mult mai puțini bani decât edilii din rândurile coaliției majoritare. „Aș vrea să știu care au fost criteriile care au stat la baza repartizării fondurilor, dacă în comune cu primari PNL s-au alocat 10 mii de lei, în timp ce în cele cu primari PSD au ajuns 420 de mii sau chiar 600 de mii de lei”. Răspunsul președintelui CJ a fost unul cât se poate de scurt: „Alocarea fondurilor s-a făcut cu respectarea legii. Altă întrebare dacă mai aveți”, a spus Ionel Arsene.
De altfel, șeful legislativului nemțean a punctat, ca și altă dată, ideea că respectarea legii trebuie să fie pusă pe primul plan în orice decizie, cu atât mai mult cu cât este vorba despre bani publici.
Ionel Arsene a menționat, totodată, că și el personal este curios de sumele care au fost cheltuite pentru organizarea Târgul de Crăciun, exprimându-și din nou părerea că acest eveniment de anvergură derulat în luna decembrie în Piatra Neamț n-ar trebui politizat. Arsene a amintit că de pe urma Târgului au avut de câștigat toți nemțenii iar manifestarea s-a bucurat de un real succes în rândul locuitorilor județului părere împărtășită de altfel, de toți consilierii județeni.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns