Dublă crimă la Războieni: Și-a înjunghiat mortal mama și un vecin și a rănit alți doi oameni!


Scene de coșmar s-au derulat în această dimineață la Războieni, unde un bărbat de 44 de ani și-a înjunghiat mortal mama și un vecin, iar o altă femeie dar și polițistul care a venit să-l imobilizeze pe agresor s-au ales cu răni și au fost duși la spital.
Din motive necunoscute încă, Constantin Brumă – despre care se spune că ar avea probleme psihice și că lua tratament – a început scandalul și la un moment dat a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în cea care i-a dat viață. Biata femeie s-a prăbușit la pământ iar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.
Unul din vecini, pe numele lui Gheorghe Laiu, a auzit țipetele femeii, a încercat să intervină, însă agresorul, care se pare că ar fi fost și băut, i-a aplicat și acestuia mai multe lovituri de cuțit, în cele din urmă bărbatul de 81 de ani decedând. Și soția acestuia a fost rănită de atacatorul furibund, dar leziunile pe care le-a suferit nu-i pun viața în pericol.
Surse neoficiale spun că la locul atrocității s-au deplasat polițiști și echipele speciale, dar și mai multe ambulanțe și că în momentul în care oamenii legii au vrut să-l imobilizeze Constantin Brumă l-a înjunghiat și pe șeful de post de la Tupilați, acesta fiind rănit la mână și în zona pieptului. Numai după ce polițiștii au tras patru focuri de armă în aer bărbatul s-a lăsat încătușat.
Aceleași surse spun că e posibil ca bărbatul să își fi premeditat fapta și că după comiterea crimei și-ar fi pus capăt zilelor, pentru că asupra lui ar fi fost găsită o funie. Agresorul a fost preluat de mascați și dus la audieri, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.
Anchetatorii vor trebui să stabilească acum dacă bărbatul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei și ce anume l-ar fi putut împinge să comită o asemenea faptă înfiorătoare. Cercetările sunt în curs de derulare.

Alex SÎRBU