DSP Neamț demontează încă o minciună „marca Arsene & Micu”: „Reconfigurarea ATI și mutarea pacienților, în ziua incendiului, fără aviz DSP!”

DSP Neamț demontează încă o minciună propagată asiduu de baronul PSD Ionel Arsene (președintele CJ Neamț), de Lucian Micu (incompetentul numit director interimar la Spitalul Județean după ce a fost demis prin sentință judecătorească a Curții Supreme di funcția de primar pe care o ocupa nelegal) și de postacii lor, cu maxim zel, după ce 10 pacienți au fost uciși cu zile la Spitalul Județean Neamț.
Reluând istoricul mutării secției ATI din SJU de la etajul 2 la 3 și retur, DSP Neamț concluzionează că reconfigurarea acestei secții și mutarea pacienților pe etajul pe care aveau să moară arși de vii a fost fără aviz de la DSP. Deci ilegală, ca multe alte manevre făcute sub aceeași „marcă” (așa cum și Curtea de Conturi a spus că a fost NELEGALĂ procedura de achiziție făcută, cu dedicație, pentru firma turcească care a livrat spitalul-șmen de la Lețcani).

Mai jos, punctul de vedere clar și fără echivoc al DSP Neamț:

 

<<DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ NEAMȚ

15.11.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere informațiile apărute în cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie 2020, referitoare la avizarea modificărilor de structură și mutarea pacienților pozitivi COVID -19 de la etajul III la etajul II al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în vederea informării corecte a opiniei publice, facem următoarele precizări:

 1. Secția A.T.I. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a funcționat, anterior desemnării acestei unități sanitare ca spital suport COVID-19, prin Ordinul ministrului sănătății nr.555/2020, cu modificările și completările ulterioare, la etajul II -Pavilion Chirurgical, fiind autorizată sanitar cu un număr de 24 de paturi.

 2. La data de 26 martie 2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a solicitat avizul D.S.P.Neamț în vederea modificării structurii secției A.T.I.,astfel:

 • 10 paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19 cazuri grave -pacienți intubați și cu potențial de agravare, la etajul III-Pavilionul Chirurgical

 • 24 de paturi de la etajul II pentru pacienții suspecți în așteptarea rezultatelor și pacienții negativi, care încă se aflau internați în spital și necesitau tratament pe terapie intensivă.

Această  solicitare a fost avizată favorabil de D.S.P. Neamț.

 1. La data de 13.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a revenit cu o nouă modificare de structură în vederea avizării de către D.S.P. Neamț, care nu a vizat Secția A.T.I.

 2. Unitatea sanitară a funcționat cu această structură avizată de D.S.P. Neamț, până la data de 14 noiembrie 2020.

5.Pentru mărirea capacității secției A.T.I. pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III.

Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a  solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamțși  oricare unitate sanitară cu paturi, au obligația de a solicita și de a obține, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcționale,  avizul direcțiilor de sănătate publică județene.

CONDUCEREA D.S.P. NEAMȚ>>

Daniel VINCA

3 thoughts on “DSP Neamț demontează încă o minciună „marca Arsene & Micu”: „Reconfigurarea ATI și mutarea pacienților, în ziua incendiului, fără aviz DSP!”

 1. Stati, ca nu inteleg ceva.Vreti sa spuneti ca la ATI existau 24 de locuri la etajul II pentru pacienti non-covid?!Mai este ceva neclar in comunicatul DSP care, ca si alte institutii publice, are serioase probleme cu logica si cu exprimarea corecta si clara:se intelege ca cele doua saloane de 8 locuri urmau sa se adauge celor 24 de paturi deja functionale la etajul II.Deci e vorba de o amenajare noua, care nu ar fi avut avizul DSP.Insa, accidentul a avut loc la etajul II in vechiul spatiu, in care intelegem, conform adresei DSP condusa de av. Firastau, ca ar fi trebuit sa se afle pacienti non-Covid?!!Va rog, d-le Vinca , poate reusiti sa aflati ceva clar de la aceste personaje…

 2. Pt. Ion:Am urmarit la TV desfasurarea evenimentelor dupa nenorocire.Reporterii de la diferite televiziuni i-au contactat pe responsabilii de la Neamt care au raspuns la primele apeluri dupa cum urmeaza:
  Dl. manager Micu era pe drum (probabil dinspre Roman).
  Dl. prefect George Lazar era pe drum (dinspre Roman).
  Dl. sef DSP Firastau era pe drum (tot de la Roman).
  Dl. Ionel Arsene a raspuns ultimul , tot de pe drum (a zis ca venea de la Bucuresti).
  Cum naiba sa mearga treaba, daca spitalul si alte institutii cheie sunt conduse de politruci navetisti?!

Lasă un răspuns