DSP despre pacienții cu HIV/SIDA lăsați fără medicamente: Problema e la Spitalul Județean!


După ce responsabilii din sănătatea nemțeană au fost acuzați că i-au lăsat pe pacienții cu HIV/SIDA fără medicamente – citiți AICI, Direcția de Sănătate Publică vine cu o serie de precizări în care explică faptul că vina aparține în totalitate Spitalului Județean.
Într-un comunicat de presă, conducerea DSP Neamț arată faptul că specialiștii Serviciului economico-financiar ai SJU Piatra Neamț „nu au ținut cont de rugămintea celor din Ministerul Sănătății pentru întocmirea cererii de suplimentare a bugetului pe anul 2016, care să asigure un stoc de medicamente și pentru primele trei luni ale anului 2017”. Totodată, potrivit aceleiași instituții, tot specialiștii Serviciului economico-financiar sunt cei care au depus cu o lună întârziere documentația pentru suplimentarea fondurilor, în condițiile în care acest lucru trebuia făcut de la data de 3 ianuarie.
Așa se face că din 223 de pacienți cu HIV/SIDA aflați în evidența Secției de Boli Infecțioase a SJU, doar 133 au primit toată medicația pe luna februarie, restul rămânând pe dinafară.
Citiți mai jos comunicatul remis de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns