DSP a suspendat cursurile la Şcoala „Petru Vodă” din Poiana Teiului. 134 de copii râmân acasă până… nu se ştie când!

Cei 134 de copii de la Şcoala Petru Vodă din comuna Poiana Teiului (unde astăzi 5 elevi au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon) nu vor merge mâine la şcoală, în urma deciziei luate astăzi de DSP de a suspenda cursurile până la remedierea situaţiei care a dus la incidentul de astăzi. 

Rămâne de văzut dacă respectivii elevi vor putea merge la şcoală măcar de săptămâna viitoare, în funcţie de viteza şi eficienţa cu care conducerea Şcolii dar şi a Primăriei (ca proprietar al clădirii) vor reuşi să realizeze reparaţiile la centrala termică care, prin funcţionarea defectuoasă, a băgat 5 copii în spital.

DSP a luat şi măsura amendării directoarei şcolii cu 3000 lei pentru nerespectarea măsurilor legale referitoare la prevenirea situaţiilor de risc pentru copii.

Adresa prin care sunt comunicate respectivele decizii este semnat de directorul DSP Neamţ, Anca Brânduşa Movilă.

După ce centrala va fi reparată, conform normativelor în vigoare aceasta trebuie reautorizată ISCIR. Nu ştim dacă autorităţile locale au contactat deja o firmă autorizată pentru reparaţiile necesare şi la centrală şi la camera în care funcţionează aceasta şi la instalaţiile conexe şi care ar fi un termen de rezolvare însă surse oficiale susţin că cei de la ISCIR Bacău au comunicat că nu au fost contactaţi de reprezentanţii Şcolii sau ai Primăriei pentru a programa o inspecţie post-reparaţii la faţa locului. 

În aceeaşi cauză de la Poiana Teiului, Poliţia Neamţ a deschis dosar penal pentru votomare corporală din culpă.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns