DSP a avizat redeschiderea SPITALULUI JUDEȚEAN! De acum totul depinde de directori și CJ

Spitalul Județean Neamț poate fi redeschis oricând și pentru patologia non-COVID, după ce DSP Neamț a avizat azi planul de reorganizare propus de conducerea unității sanitare pentru funcționare mixtă (Covid plus non-Covid).
148 de paturi (din cele 780 cu care este autorizat Spitalul) sunt alocate patologiei COVID, restul putând fi folosite pentru specialitățile clasice.
Zona COVID este localizată în pavilionul de Infecțioase, celelalte secții putând funcționa non-Covid sau mixt.
De asemenea, din cele 9 paturi ATI aflate acum la etajul 4, 3 rămân pentru COVID, celelalte 6 urmând a fi non-Covid.

Cât priveste secția ATI modulară din curtea Spitalului, realizată de Asociația Dăruiește Viața, protocolul încheiat între ONG și CJ/Spital, prevede că ONG realizează doar construcția și cuplarea la utilități, dotarea cu paturi, aparate și darea în funcțiune fiind treaba autorităților locale.
Cum Dăruiește Viața a anunțat deja că investiția de la Piatra Neamț este încheiată în ceea ce privește responsabilitatea ONG-ului, de acum, darea în folosință depinde doar de Spital/CJ.

În afară de manager, Spitalul are un Consiliu Director (via CJ Neamț, dincolo de teoriile despre tehnocrați și depolitizare) și un CA în care 3 din cei 5 membri sunt numiți tot via CJ (2 de către plen și unul direct de președinte).

Astfel că și operaționalizarea ATI-ului modular din curte dar și deschiderea pe planul aprobat azi de DSP ține, din acest moment, de capacitatea managementului spitalului (și a sprijinului de la CJ, tot invocat) de a redeschide unitatea medicală.

În urmă cu o zi, cei 1800 de angajați din spital aveau în grijă 35 de pacienți Covid (pe 780 de paturi aprobate prin contractul cu casa de Asigurări).

D.V.

 

One thought on “DSP a avizat redeschiderea SPITALULUI JUDEȚEAN! De acum totul depinde de directori și CJ

  1. O sa mai dureze,ce interes au eroii sa se apuce de munca mai multa pe bani mai putini??? Ca le dispar bonusurile de Covid……Sa vezi cum or sa taraganeze sefii lor redeschiderea….pana incepe valul 4,numai bine…..

Lasă un răspuns