Drept la replică PPN (Primăria Piatra Neamț)1: Despre majorarea taxei de deblocare roți

Către: Publicația online vestea.net

În atenția domnului Daniel Vinca 

Ca urmare a articolului apărut în publicația vestea.net: „Plus 66 %! Liberalii de la Neamț, majorare uriașă a taxei de deblocare roți! Directorul firmei beneficiare, consilier PNL!”, în data de 28.07.2020, vă comunicăm următoarele: 

  • Taxa de deblocare de 30 lei care a fost până acum acum în vigoare a fost stabilită prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 294 din 2015, ea rămânând neschimbată până la momentul ședinței Consiliului Local Piatra-Neamț din data de 29.07.2021. Aveam la acel moment cel mai mic tarif prevăzut pentru deblocarea autovehiculelor parcate neregulamentar în parcările publice cu plată dintre municipiile de același nivel din țară.

  • Un aspect extrem de important este faptul că această măsură coercitivă nu este o taxă care se aplică tuturor cetățenilor. Rolul său este de educare și de sancționare a celor care refuză să plătească taxa pentru parcarea publică.

  • Pentru o imagine de ansamblu, vă oferim câteva exemple de tarife de deblocare din orașe din regiune și din țară: 50 de lei în Bacău, 75 lei în Botoșani, 100 lei în Vaslui, Alexandria și Iași, iar în Brașov între 500 și 1000 lei.

  • Principalul argument care a stat la baza schimbării acestei taxe este nevoia de a transmite tuturor cetățenilor importanța respectării comunității, a legii și a regulamentelor care asigură buna funcționare a comunității. Nu este un secret faptul că respectivul nivel redus a generat dezinteres din partea unor cetățeni pentru achitarea taxei aferente parcărilor publice.

  • Referitor la taxa suplimentară, de 25% pentru fiecare zi în plus de staționare, facem mențiunea că aceasta exista din anul 2015, fiind prevăzută încă de atunci în contractul încheiat între Municipiul Piatra-Neamț și Xdata Soft.

Reiterăm faptul că această taxă nu poate fi asimilată cu celelalte taxe și impozite locale, NU este o taxă aplicabilă tuturor cetățenilor, ci un tarif perceput pentru blocarea – deblocarea aplicată în condițiile nerespectării unei legi locale, respectiv a unei Hotărâri a Consiliului Local.

În virtutea dreptului la replică și în spiritul onestității, vă solicităm publicarea acestui drept la replică și completarea materialului la care face referire.

Vă mulțumim. 

Biroul Comunicare / Primăria Piatra Neamț

Lasă un răspuns