DRDP, un nou bobârnac pentru Prefect pe tema semaforului! Laicu zice că Niță nu a spus adevărul!

DRDP Iași demontează afirmațiile prefectului Adrian Niță care spunea la mijlocul lui iunie că semafoarele vor fi amplasate la Gâdinți în 14 zile. Un paragraf dintr-un mesaj al instituției ieșene (condusă de PSD-istul Mugurel Laicu) demantelează și apărarea folosită de comentacii prefectului („ei, domnul Niță a promis că așa au zis cei de la Drumuri”) punctânt că DRDP ar fi avansat (în discuțiile din CJSU sau cu prefectul, se subînțelege) 14 zile pentru… proiectare și nu pentru execuție (realizarea montării semafoarelor.

„Acesta este și motivul pentru care DRDP Iași a avansat un termen de 14 zile pentru execuția proiectării la Gâdinți, nu și pentru execuție, care depinde de factorii enunțați anterior” – spune instituția regională din Iași dintr-un răspuns remis pentru romantv.ro.

Reamintim:
– 9 iunie – cade podul de la Luțca, abia reabilitate
– 14 iunie – HCJSU dată în ziua respectivă și declarațiile prefectului Niță spun că traficul este deviat prin Gâdinți și că la o intersecție cu probleme vor fi amplasate semafoare. Întrebat despre termenul de ampalase al semafoarelor, prefectul susține ferm că e vorba de 14 zile.

– o lună și jumătate nu se întâmplă nimic. Vestea trage un semnal de alarmă și arată că Niță și Laicu nu au respectat acel angajament.
– prefectul trimite presa la o postare DRDP care anunță noi termene, neclare și acestea…
– 14 august – accident teribil în acea intersecție, cu un mort si 3 răniți. Presa și cetățenii amintesc de alba-neagra cu semafoarele.
– 15 august – postacii Niță-PSD Neamț încearcă să spele imaginea prefectului și arată cu degetul spre DRDP care ar fi singurul vinovat că nu au fost montate semafoarele…
– 16 august – DRDP spune că nu și-a luat niciodată anajamentul montării semafoarelor în 14 zile (la mijlocul lui iunie), că termenul respectiv a fost o declarație exaltată. DRDP nu menționează numele lui Niță dar acesta este singurul demnitar/politician care spunea povestea cu 14 zile…

În traducere, DRDP spune că fie prefectul e surd (nu a înțeles ce i-au spus cei de la instituția ieșeană), fie mincinos (a înțeles dar a confundat intenționat proiectarea cu execuția, ca să dea bine la imagine…).

Cert este că, în acest interval de timp în care a căzut ca neserios pe subiectul semafoarelor de la Gâdinți, prefectul Niță nu a avut nicio atitudine publică fermă împotriva DRDP, că aceasta nu ar fi respectat termenele convenite.
În schimb ieri, DRDP, cu acest mesaj ne-echivoc se disociază clar că mesajele exaltate ale prefectului Niță.

Deci?

Aaa, Vestea l-a întrebat pe prefectul Niță cum vede această situație (dându-i paragraful din mesajul DRDP). Și ce să mai creadă oamenii când tot văd că o problemă nu e rezolvată dar autoritățile pasează pisica de la unii la alții.
Răspunsul prefectului nu are nicio legătură cu întrebarea, ba parcă arată că acesta nu ar fi în cea mai bună stare de spirit

Daniel VINCA

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.