Dramele a 14 familii! Reversul cazului cu poliţiştii cercetaţi pentru luare de mită! – Plumbul zilei

Dincolo de subiectul de fond – 14 poliţişti sunt cercetaţi de DNA pentru luare de mită dar şi pentru falsificarea unor procese verbale sau pentru că la rândul lor au dat zeciuiala din şpagă către un şef – cazul respectiv are, pe orizontală, mult mai multe efecte decât simplul aspect judiciar.
Din start, pentru orice cititor raţional al Vestea este evident că nu suntem „avocaţii din oficiu” al celor 14 inculpaţi: sunt majori, sunt vaccinaţi, vor răspunde pentru faptele şi vor vedea, pe propria lor piele, cum funcţionează malaxorul Legii şi din postura de cercetat/ invinuit/ inculpat…
Clar e că 14 familii (adică 14 soţii şi cel puţin vreo 20 de copii) trăiesc acum o dramă intensă. Soţiile şi copiii acestora au aflat, dintr-odată că eroii lor (parteneri de viaţă, părinţi, capi de familie) care le asigurau şi doza de imagine pozitivă (oameni ai legii) şi cea de confort al traiului de zi cu zi (în general, principalii întreţinători ai familiei) au, la rândul lor, probleme cu legea. Ba, în 7 din cele 14 cazuri, mesajul a fost unul la limită, familiile acestora aflând sec că „Le puteţi aduce haine de schimb la arest”.
Fiecare din cei 14 va răspunde în faţa legii, îşi va primi pedeapsa. Poate unii vor scăpa cu suspendare (şanse au cei aflaţi sub control judiciar), poate unii vor fi condamnaţi cu executare (primii vizaţi sunt cei care au primit arest preventiv). Într-un final, fiecare îşi va plăti în faţa legii păcatele şi, mai devreme sau mai târziu, se vor reintegra în societate, îşi vor căuta alte joburi, vor căuta să scape de amintirea a ceea ce păţesc acum.

Cum au ajuns aici? Cum din eroi care lupt[ de partea binelui s-au trezit cu cătuşe pe mâini, anchetaţi şi, în scurt timp, trimişi în judecată? Acestea sunt întrebările la care dacă nu se răspunde sincer, ancheta respectivă va rămâne una ca oricare alta. Locul poliţiştilor corupţi (după cum zice comunicatul DNA) de astăzi va fi luat de alţii care, dacă nu au deja aceleaşi pete le vor căpăta şi ei în curând.

Pentru că sistemul (nu doar din Poliţie ci în ansamblul său românesc) duce aici. Dar să începem cu Poliţia şi facem încă o dată precizarea că nu culpabilizăm la grămadă pe toţi poliţiştii ci doar relatăm nişte adevăruri pe care le cunosc marea majoritate a lor…

Pervetirea poliţistului începe din Şcolile de Poliţie. Şcoli de Poliţie care, din 1990 încoace, sunt conduse de dinozauri ai sistemului, de generali trecuţi pe linie moartă sau reşapaţi, plini de propriile frustrări încât să mai priceapă şi rolul de dascăli, de şefi ai dascălilor din aceste şcoli. Nu e de mirare că, la acest moment, Şcolile de Poliţie din România sunt izvoarele cele mai bogate de povestiri contemporane despre n şi n Moş Teacă (plini de fireturi şi galoane) care nu au nicio treabă cu ştiinţa despre meseria reală de poliţist. Sunt foşti purtători de genţi ai şefilor IGPR sau ai miniştrilor, un fel de funcţionăraşi/ politicieni sub acoperire. Şi le cer celor de sub ei să le semene. Argumentul sau contraargumentul în faţa elevului de Şcoală de Poliţie este încă înlocuit cu dictatura şefului. Te îndoieşti, întrebi, îşi permiţi să ai altă părere ca elev de Şcoală de Poliţie? Înseamnă că eşti indisciplinat, vei afla că permisia este o facilitate nu un drept consfinţit, vei primi sectoarele cele mai urât mirositoare şi vei fi hărţuit, finuţ, încet dar sigur. Ţi se umblă chiar şi la confortul de a învăţa în dormitor în orele de studiu individual că doar şeful poate dispune cum vrea el de elevul viitor poliţist, ca de o slugă. Să încerci să-i explici unui astfel de cap de gumă că pentru felul în care te pregăteşti eşti a doua zi notat de profesor e ca şi cum ai vrea să propteşti sfera în vârful piramidei.
Tot din Şcoala Militară de Poliţie (nu ştiu dacă se mai cheamă aşa dar sistemul a rămas acelaşi), absolventul vine cu o axiomă: nu-ţi contrazice şeful dacă nu vrei să-ţi violezi cariera şi fericirea. Mai mult află că Poliţia din România nu e la fel ca cea din America. La ei e pedeapsă să fii la Rutieră, la noi e semn că sistemul te aplaudă! Între timp, oricum şi-a dat seama înainte de a ajunge la Rutieră că e una ce a învăţat printre culcaturi în Şcoala de Poliţie şi realitatea PCR din societatea sorânească. PCR adică Pile, Cunoştinţe, Relaţii. Mai întâi ale şefilor. Că nui bine să laşi fără permis pe nepotul primarului sau al colonelului din IPJ. Asta se cheamă fie lipsă de orientare fie… abuz (contra beizadelelor) şi dacă nu-şi bagi minţile în cap sistemul îşi va demonstra când îi pică bine că un nepot al şefului (sau al prietenului şefului) valorează mai mult decât un pluton de agenţi trimişi în stradă pe caniculă sau ploaie…
Şi astfel, poliţistul, după ce dă de câteva ori cu capul de stâlpul de beton învaţă să întoarcă capul când trece Nesimţitul cu Gipan fie pe roşu, fie cu viteză de avion de vânătoare… Că, deh, şi şeful e om, vrea să-şi păstreze funcţia pentru care a transpirat atât pe la uşile politicienilor…
Şi dacă tot învaţă tânărul poliţist că teoria e una şi practica e alta, mai devreme sau mai târziu nu va mai zice NU când şoferul prins pe bec îi întinde o bancnotă. „Ia, şeful, că şi tu eşti om” îi susură Păcatul şi, la un moment dat, va primi fructul otrăvit. Că are de plătit şi el rata la bancă, sau operaţia nevestii pentru care trebuie să dea, la rândul lui, şpagă la doctor, sau meditaţia copilului (tot la negru, că aşa se practică). Nu-l scuză cu nimic dar încet dar sigur poliţistul ăla care se credea Rambo devine partea a sistemului ticăloşit, cum îl numea cineva. Realizează că toţi vorbesc despre cinste şi lege în discursuri la televizor dar toţi (sau aproape toţi) fac ceva pe aceste principii. De la politicienii care azi vorbesc la tribună şi mâine sunt săltaţi de DNA, până la şefii din Poliţie (de la Bucureşti) care îşi tipăresc cărţile fix prin judeţele în care au doctoranzi (e chiar interesant cum unii şefi de doctorate sunt prinşi brusc de dorinţa de a tipări cărţi în ediţii limitate pe la Călăraşi, Sălaj sau Neamţ – de exemplu – chiar în anii în care au ucenici din aceste judeţe. De la şefii zonali mai mari sau mai mici până la cei direcţi. Pentru că nici nu trebuie să-i ceară cineva, când ajunge la Circulaţie (dar nu numai), fostul tânăr poliţist plin de vise ştie că trebuie să cotizeze ceva din înacasări şi şefului direct. Că doar e şi ăla om (cu rate, copii, nevasta). Şi aceeaşi legendă (confirmată până în acest punct , la virgulă, chiar de comunicatul DNA, spune că nu e exclus ca nici şefuleţul să nu cotizeze mai sus. Într-un fel sau altul. Fie cash, fie prin promtitudinea cu care rezolvă rezonabil cazurile cu beizadele sau alţi cetăţeni cu proptele serioase.
Şi povestea nu e valabilă doar la Circulaţie. De asta, acest dosar – pe care, subliniem, nu-l contestăm pe fond – poate genera frustrări reale. „Las’ că a picat amărâtul meu – îşi zice acum vreo nevasta a unuia din lotul de 14, în timp ce caută bani să împrumute pentru avocat – că pe ăia care îşi beau cafeaua cu evazioniştii şi interlopii nu-i vede nimeni. Noi tot într-un pârlit de apartament stăm, dar pe ăia care cu aceleaşi lefuri şi-au făcut vile şi pensiuni, nu-i înregistrează, nu-i anchetează DNA”. Să fie doar o părere subiectivă?
Fiecare cu părerea lui dar despre galonaţi din Poliţia Neamţ care stau la cafea (puteţi citi şi şpriţuri sau… cumetrii) cu afacerişti super-controversaţi sau cu persoane şi mai dubioase s-a tot auzit. Cum de asemenea s-a auzit şi despre ofiţeri (acum le zice comisari) care asigurau „consultanţă” în litigiile dintre diverşi adversari (economici dar nu numai). Că unii spuneau că plata era pentru hărţuirea „celorlalţi” sau un fel de „taxă de protecţie” ţine, probabil, de răutatea şi invidia oamenilor, nu?
Scuza sistemului viciat nu ţine loc de achitare în procesul care-i aşteaptă pe cei 14. Nici evidenţa că în afară de ei or mai fi câteva plutoane de poliţişti la fel de corupţi. Cum la fel de bine, în timp ce ei sunt în arest sau sub control judiciar, merele putrede se rostogolesc prin toată societatea. Şi în spitalul unde medicul numai nu-ţi spune în faţă că nu te operează dacă nu cotizezi (dar are grijă asistenta să-ţi spună cât e operaţia la „bandiţii de privaţi”), unde unele asistente îşi redescoperă zâmbetul de Giocondă doar după ce le atingi cu graţie la buzunar. Şi în şcolile în care loazele de elevi devin hărnicuţi după ce fac pregătire fix cu profesorii de la ore. Şi în administraţia în care plimbatul unui dosar are rezolvare imediată dacă fondul sonor e îmbunătăţit cu ceva care foşneşte… Şi în ocuparea posturilor publice unde uneori nu ştiu oamenii cui să dea plicul cu final fericit, aşa de multe pile sunt angrenate cap-coadă…
Da, acesta este adevărul. Societatea românească e putredă în ansamblul ei. E condusă tot de creiere anchilozate şi pline de putregaiuri mai ceva ca-n versul lui Arghezi. Boala după şefie, după ne-muncă şi banul câştigat (mai) uşor a rupt această societate în două: în România rurală săracă şi needucată (majoritar) şi România urbană MITICIZATĂ, în care rolul ideii de valoare şi principiu a fost înlocuit de dictatura banului şi şmecheriei. Nu te asortezi, crăpi! E ca în marşurile Legiunii Franceze! Ori îţi muşti limba şi te târăşti mai departe ori, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul, sistemul te abandonează.
Chiar aşa! Apropo de abandon! Poliţişti prinşi cu mâţa-n sac sunt şi pe alte plaiuri! ca şi ăştia de la Neamţ, şi ăia cotizează pe la diverse sindicate, galbene sau de alte culori. Care sindicate, în cazuri din astea, imediat după comunicatul procurorilor, ţipă şi ele. Nu îşi permit să strige că n-or avea procurorii dreptate dar anunţă măcar că, din solidaritate (şi pentru cotizaţiile pe care inculpaţii le-au plătit poate ani buni) dau un leu (pardon, un dolar sau un euro) pentru avocat sau nevestei inculpatului să aibă cu ce plăti întreţinerea în perioada respectivă. La Neamţ, nu am văzut niciun rând de la vreun sindicat de care cei 14 aparţineau care să spună – firesc – că se desolidarizează de presupusa faptă penală dar sunt alături de familiile care devin victime colaterale. De ce? E simplu! Şi sindicatele fac parte din acelaşi sistem! Dacă şefii de prin IPJ nu au avut bunul simţ să dea un comunicat public – nu despre anchetă, ştim, e treaba procurorilor! – ci au dat declaraţii doar la jurnaliştii de casă, de ce să agite apele liderii de sindicat? În acest moment, cuvântul de ordine în IPJ (vezi siteul unde, la secţiunea Comunicate, nu e un rând despre situaţia respectivă) este „Gunoiul sub preş”.
Sistemul îşi abandonează morţii nu cu onoarea specifică hainei bleumarin şi fireturilor ci cu laşitatea tâlharului care dă în cap la întuneric. Precum fostul ministru Gabriel Oprea care spunea la tribună „Nu lăsăm pe nimeni în urmă” dar gonea ca avionul de lângă groapa în care Gigină îşi dădea duhul. Şi e normal că „Muţenia Pământului” trebuie să fie cuvântul de ordine. Dacă – Doamne Fereşte! – mai transpiră şi altceva? Dacă mai pică şi alte capete? Dacă o ia razna ancheta şi spre alte funcţii sau – ptiu, drace – doctorate?
Juridic, răspunderea fiecăruia dintre cei 14 inculpaţi este personală. Fiecare răspunde pentru faptele sale în faţa instanţei. La fel, şi moral, în faţa lui Dumnezeu. Dar oare alte rotiţe sin acest sistem ticăloşit nu-şi au partea lor de vină? Au picat cei 14 – de mâine va fi Poliţia Neamţ un fel de Alba ca Zăpada sau de Zâna Măseluţă? Sau va pune ]n locul lor alţi 14, la fel de dalmaţieni deja sau cu şanse serioase de a fi la fel de pervertiţi? Pentru că sistemul e acelaşi care produce constant astfel de „monştri” şi în Poliţie dar şi în Educaţie, Sănătate, Administraţie, Sport, Cultură…
Iar dacă inculpaţii de azi au înţeles (probabil) că trebuie să-şi ducă crucea propriilor păcate, vreo 14 neveste şi vreo 20 de copii îşi pun întrebări. „De ce tati şi alţii nu?”…

Daniel VINCA

Nota Bene – Repet: nu sunt avocatul inculpaţilor, nici măcar în manieră gazetărească. Din cei 14, dacă cunosc, ca figură, vreo 2-3 dintre ei. Nu-mi aduc aminte să fi stat la o cafea cu vreunul dintre ei, iar la cât sunt eu de arogant, nu cred că-şi imaginează cineva că m-ar fi cumpărat vreun poliţist cu vreun astfel de episod.
Şi nici nu sunt blat cu vreunul din cei din şefimea Poliţiei…
În rest, fiecare să înţeleagă ce vrea, că pot anticipa câteva comentarii pe facebook, măcar…

 

Comentarii Facebook

15 thoughts on “Dramele a 14 familii! Reversul cazului cu poliţiştii cercetaţi pentru luare de mită! – Plumbul zilei

 1. Felicitari! O analiza rece, dar la obiect. Nu ei sunt singurii si principalii vinovati. Vina cea mai mare o au capii sistemului, cei care aproape impun o astfel de conduita nesanatoasa. Cica un politist da vreo 7000€ sa poata activa la circulatie. Si apoi trebuie sa-si recupereze investitia. Mare dreptate aveti, toata administratia, toate institutiile sunt putrede. Daca nu se produce un fel de revolutie in administratie ne indreptam spre colaps. In administratie, daca esti sarac esti de condamnat. Asta in timp ce imbuibatii zilei culeg procente de minim 20% din orice tip de afacere, indiferent de valoarea ei. Iar unul dintre factorii care ar trebui sa ajute la curatenia in sistem este presa. Cu mici exceptii, presa este sluga imbuibatilor, platita sa faca doar lucrurile mizerabile. Nu mai vorbim despre calitatea morala si profesionala a acestora. Fiindca banul este cel care dicteaza, multi se transforma in pres pentru imbogatitii de carton. Si atunci cand nu mai sunt utili sunt aruncati acolo unde le e locul, adica la cosul de gunoi!!!! Ganditi-va ce ar insemna o presa verticala, finantat corect de intreprinzatorii care vor sa-si promoveze afacerea, care ar taxa absolut orice derapaj al administratiei! Romania ar evolua! Dar pana atunci, ramanem cuprinsi de dezgust din cauza administratiei corupte si a unei mari parti din presa care se face de ras in ochii nostri prin slugarnicia pe care o dovedesc, mai ales in perioada alegerilor – cand sunt mai penibili decat politicienii in sine, multora fiindu-le straina pretioasa limba romana! Felicitari!

 2. Jos palaria pentru acest articol ! Poate doua personaje se vor regasi in cele descrise mai sus, un demnitar(vine de la demnitate ?), ce conducea cu peste 100km/h prin localitate. Agentul primeste prin statie ca un sui circula aiurea si opreste demnitarul. Sa vezi nene mustruluiala pe bietul agent, care primeste un tel. , se scuza si cel oprit, pleaca demn .
  Celalalt personaj, este o beizadea care nu putea circula cu gipanul sub 120 km/h, normal ,prin oras ! Din greseala, agentul nu cunoaste omul de la volan, care lasand actele cerute, pleaca in tromba ca se grabeste si ca politistul v-a primi ordin sa-i returneze documentele, cu scuzele de rigoare !?
  Daca ai ,muritorule de rand, o masina de 6m cu tot cu fum si din intamplare esti si somer mai alegatorule, ce te vor pupa care mai de care luna asta si ai calcat 6mm linia continua, oare ce patesti ?

 3. Ce prostii! Au avut optiunea de a fi cinstiti si au preferat sa ceara mita.Soferii nu-i mituiesc daca politistii nu arata disponibilitate.Ce prostii scrii!Familiile au trait bine, stiind cum vin banii.

 4. este un punct de vedere . imi permit sa il contrazic , cel putin in anumite privinte .
  familiile politistilor erau , in primul rand , in responsabilitatea celor care au furat . cand au furat trebuiau sa se gandeasca la familii . in privinta scolilor de politie : prezentati o placa auzita de la derbedeii care nu prea au trecut prin scolile de politie . scolile de politie nu mai exista , dar oricum , 90% dintre politisti nu au trecut pe acolo .
  sa lasam comunistii in pace , au trecut 27 de ani . pe vremea aceea se invata carte si se preda si bunul simt , in acele scoli de politie .
  sa-i apere sindicatele ? pai sindicatele din neamt nu au aparat pe acei politisti (putini ) batuti de infractori , aceia meritau aparati , inclusiv de presa .
  din nefericire , comportamentul golanesc al acestor gunoaie se transmite copiilor – vezi blagocin , vezi multe alte cazuri cu progenituri de politisti care se ocupa cu lucruri nefiresti . de unde au invatat acesti copii comportamentul , cum au ajuns in cercul de prieteni ai interlopilor?
  sa nu va fie mila de gunoaie , nu merita mila .
  mila merita cetateanul amendat ilegal , la intimidare , mila merita batranul umilit de un gunoi in uniforma , care bate ” cuba ” cu drogatii si face misto cu drogatii si interlopii , mila merita batranul batut si talharit , la 100 metri de politie – gunoaiele intorcand capul , mila merita copii batusi si hartuiti prin scoli , fara ca cineva sa intervina .
  va este mila ? dar rusine , rusine nu va este ?
  vad ca in acest oras culege compasiune hotia , mizeria morala , lipsa de educatie .
  mie mila de mine , pentru ca traiesc in acest oras , cu jurnalisti , politsti , dar in primul rand cetateni care gandesc pe dos . politistii acestia nu sunt produsul unui sistem corupt , o expresie banala , in spatele careia ne ascundem . aceasta ar insemna ca toti sunt corupti , ca toti fura .
  despre penibilii sefi , nimic de zis , dar … cate osanale le-au inchinat presa , subordonatii ?
  spaga , nu cu sefii se imparte ? in politia aceasta , de neamt , renumita la nivel national pentru coruptie , prostie si „mancatorie ” , ar cam trebui intrat cu buldozerul .
  si derbedeii acestia mici au invata de la sefi sa „hartuiasca” cetateni , sa dea consultanta derbedeilor cum sa incalce legea , legea invatata de ei , dupa ureche , pe la spiru , biotera , nu la scolile de politie .
  daca as fi dat eu un raspuns la vre-un profesor , cum mi-a dat mie un politist , primeam nota 2 si ma dadeau afara din scoala .
  intrebarea este , cate mii de spagi s-au luat in ultimii 2-3 ani , numai de catre acesti „rutieristi ” ?
  ce-au pazit sefii , procurorii , politrucii locali – care-i au ei pe constiinta , nu noi . nu trebuiau sa previna ?
  vedeti ca prin institutie nu prea mai sunt „relicve comuniste” , acum avem tineri inteligenti ( se citeste inteligenta pe fata lor ).
  faceti un sondaj ! cred ca de mai multa credibilitate si respect se bucura militia decat se bucura institutia aceasta penibila numita politie .
  cum strigau baieti lui soric ? ” nu va dati demisia ” !
  o cloaca … de sus , pana jos – fara mila !

 5. Mare adevăr.Aceasta e crunta realitate, drama prin care trec nu numai polițiștii, cu un întreg sistem bolnav, care, practic te „invită” la acte de corupție, la….„te descurci tu”…..E boala unui sistem putred, care, în loc să te sprijne.acordându-ți drepturișe cuvenite, te încurajează să „pui botul”, iar mai apoi….„îți dă în cap”.Scuzați, dar aceștia sunt cei mai potriviți termeni.E clar că polițiștii au greșit, dar oare, cei care au dat cum se simt acum???Sigur, au încălcat legea și cu siguranță vor fi condamnați, însă am rugămintea de a privi lucrurile și mai departe pentru a se vedea de ce s-a ajuns aici.Oar nu cumva , clasa politică este vinovatul moral? Totul pleacă de la rrija pentru a asigura traiul zilnic și confortul familiei tle.Dacă tu, ca polițist, în fiecare zi te gândești că nu ai bani să-ți achiți facturile la utilități, ratele la banca, iar copiii îți cer în fiecare zi PÂINE, comparativ cu politicienii noștri care-ți fac griji că le mai trebuie niște bani pentru o deplaare în Dubai, ori liderii sin sindicatele polițiștilor care sunt în mare parte pensionari cu zeci ce mii de lei , salariu, atunci unde e dreptatea? Cine se face mai vinovat???

 6. Domnule Vinca, situatia de la Circulatie-Municipiu e valabila in absolut TOATE departamentele politiei nemtene si nationale!Cei mai multi dintre domnii politisti si doamnele politiste vin la serviciu doar pentru salariile bune si pensiile nesimtite pe care le iau pa la 50 de ani!Nu au nicio treaba cu servirea cetateanului, se ocupa numai cu ciubucareli si cu afacerile personale :pensiuni, carciumi, „pacanele”, etc.In cel mai bun caz dorm prin birouri.Cam 10-15% mai si muncesc, astia fiind considerati „fraieri” de restul colegilor.Fiindca nu iau spagi, nu au nici de unde sa dea pentru promovari, asa ca politia e condusa in proportie de 95% de spagari!

 7. Felicitari pt.obiectivitatea articolului !
  Meritati respectul tuturor !

 8. Domnule Vinca,dumneata ai luat spaga de cand esti ziarist ? Sau ai facut trafic de influenta ? Te intrebam ca sa stim daca esti corect sau esti ipocrit ? Pentru ca faceti parte dintr-un sistem si mai corupt (presa). Puteti face si un articol despre atarnatorii din presa ?

 9. mai baiete , unde ai facut tu scoala de politie ? tu gandesti precum interlopii , nu ca un om normal . daca nu ai bani de facturi , se justifica sa „pui botul ” ?
  din nefericire , cam asa ganditi aproape toti . ce treaba au sindicalistii sau pensionarii in speta aceasta ? unde ai vazut tu pensie de politist de zeci de mii de lei ? aveti ceva in cutia craniana ?
  dupa ce furati , cereti compasiune ? nu aveti jena ?
  daca salariul de politist este mic , el constituind baza de calcul a pensie , cum naiba vorbesti matale despre pensionari sindicalisti ( politisti ) ” cu zeci de mii de lei ” ?
  de unde naiba v-ati adunat , la politia acesta ” de neamt ” ?
  cum poti tu privi , in ochi , un om care castiga poate un sfert din cat castigi tu , dar nu fura ? i-al pe tablan de mana , cu tot neamul vostru si luati-o pe bistrita , in jos , pana iesiti din judet .
  voi sunteti modele de urmat ? va plimbati prin scoli , la colindat , dar in spatele festivismului ieftin se afla modul acesta bolnav si imbecil de a interpreta viata .
  taceti naibii din gura , va faceti de ras si da pe afara prostia si tupeul .

 10. E greu sa ne dam seama daca e corect sau ipocrit…Hahahahaha!
  Hahahahahaha!

 11. De demisii ati auzit ? Puteau sa faca precum alti romani carora li s-a urat si sa plece la munca afara ! Sau sa-si faca firme sa lucreze cinstit ! Ei asi ? Pai ei de asta s-au angajat in Pilitie de la bun inceput : Pt resursele pe care meseria le produce. Ca de asta nu vedem birocrati sau oameni care lucra ‘ la stat’ sa-si dea demisia. In momentul in care salariile bugetarilor cu tot cu sporuri ar fi de maxim 70 % decat cele din privat pt acelasi tip de munca , atunci va asigur ca va incepe cu adevarat reforma muncii

Lasă un răspuns