Dragoș Tudorache, la Piatra Neamț: „Banii vor fi cheltuiţi transparent. Punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete“

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS, s-a aflat marți, 15 septembrie, la Piatra Neamț, pentru a-i susține pe candidații Alianței USR PLUS  la alegerile locale. DragoșTudorache a vorbit despre necesitatea de a avea, în Neamț, o administrație public localăe ficientă, în beneficiulcetățenilor, care să ducă la dezvoltare economic și la transformarea județului.

La conferința de presă au participat deputatul USR IulianBulai, președintele USR Neamț, IonuțMeraru, președintele PLUS Neamț și candidat din partea Alianței la Consiliul Județean, Marius Irimia, candidat la Primăria Piatra Neamț, Florin Zaharia, candidat la președințiaConsiliuluiJudețean, și Cristina Nasoi, candidat la ConsiliulJudețean.

Conferința de presă a fost deschisă de deputatul USR IulianBulai: „Suntem bucuroși că acum suntem un partid fuzionat, relația dintre USR și PLUS, la nivel de filială, este excelentă și mă bucur că împreună, în acelașipartid, dând semnalul de unitate la nivel național, vom reuși să schimbăm multe lucruri ș ivom face majorități de centru dreapta în foartemulte zone. Este foarte clar faptul că, înNeamț, PSD va devein istorie“.

Ionuț Meraru, președintele PLUS Neamț, a subliniat că Alianța USR PLUS propune în funcții publice oameni capabili, adepți ai unei administrații inteligente, în relație deschisă cu cetățenii: „Candidații USR PLUS sunt oameni dintre voi, oameni care nu au avut nevoie de politică pentru a-și face o carieră profesională și a-și demonstra valoarea. Sunt oameni care s-au săturat să fie mințiți, să vadă cum taxele și impozitele plătite de ei sunt furate și risipite, s-au săturat să vadă cum statul de drept este pus la încercare prin modificări legislative inițiate de grupuri de interese. Ne-ați întâlnit în stradă, alături de cetățeni, ascultându-le problemele și identificând soluții pentru aceste probleme. Sunt convins că putem face schimbări și avem nevoie de votul vostru de increderepe 27 septembrie“.

DragoșTudorache a menționat că în Neamț sunt probleme legate de transparență în cheltuirea banului public și a precizat că estenevoie de o bună absorbție a fondurilor europene. „Nici orașul Piatra Neamț, nici județulNeamț nu au fost ferite de hoție, de corupție, de risipa banului public. Promisiunea pe care noi o facem: vom curăța primăriile de flagelul care ne-a ținut înapoi în toțiaceștiani. În primul rând, baniivor fi cheltuiţi în mod transparent, cu participarea cetăţenilor.În al doilea rând, punem pe masa cetăţenilor un plan cu proiecte concrete, iar în al treilea rând, oferim altfel de candidaţi. Obiectivul nostru principal rămâne acela de combatere a corupţiei pentru că este cea mai mare problem pe care o are România. În calitate de europarlamentar, voi facilita absorbția de fonduri europene, atât de necesare dezvoltării unui oraș“.

„România a rămas la coada clasamentului European privind rata de absorbție a fondurilor europene. Legislația națională stufoasă, lipsa de implicare a autorităților, birocrația excesivă au făcut ca banii puși la dispoziție de la Bruxelles să nu ajungă acolo unde este nevoie de ei, adică în investiții, fie că vorbim de infrastructură, fie de asigurarea unui minim de servicii atât de necesare cetățenilor: apă, canalizare. Fondurile europene sunt unica șansă ca în viitorul apropiat să putemc irculape o autostradă în Moldova, să ne putem trata la un spital decent, să avem școli moderne, bine dotate“, a subliniat Florin Zaharia, candidatulAlianței USR PLUS la președinția Consiliului Județean.

 

COMUNICAT DE PRESĂ
USR-Plus Neamț

Lasă un răspuns