Dragoș Chitic: “Vom crește calitatea vieții pietrenilor prin realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni”

Cele trei proiecte finanțate din fonduri europene neramburasbile au proiectele tehnice deja finalizate, iar procedurile de achiziție pentru execuție sunt pe ultima sută de metri.

„Pietrenii merită un oraș european, un oraș prietenos, un oraș modern, un oraș care să le ofere o calitate a vieții la un nivel cât mai ridicat. Aceasta este convingerea mea și acesta este motivul pentru care am demarat trei proiecte cu fonduri europene care presupun realizarea a trei grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Valoarea totală acelor trei proiecte este de 1.668.000 euro și vor intra în curând în etapa de execuție, după finalizarea procedurilor de achiziție.

 „Așa cum am mai afirmat, m-am bătut și mă voi bate pentru a atrage orice cent din fondurile europene pentru Piatra-Neamț. Este datoria oricărui edil responsabil, care își dorește ca în comunitatea pe care o administrează să existe un ritm accelerat de dezvoltare. Dincolo, însă, de acest deziderat, îmi doresc ca aceste trei proiecte să fie implementate  pentru că le consider proiecte care, în afară de a puncta în atragerea de fonduri europene, vor duce la creșterea calității vieții cetățenilor și aduc un plus, un pic de mai bine când vine vorba despre viața de zi cu zi a pietrenilor. Aceste grădini publice, odată finalizate, vor oferi oportunități de relaxare pentru copii și adulți, vor avea spații de joacă, vor fi adevărate oaze de verdeață în care pietrenii se vor putea relaxa pe finalul zilelor de muncă, alături de familie. Nu în ultimul rând, o administrare modernă, eficientă și responsabilă a unui oraș înseamnă o atitudine prietenoasă față de mediul înconjurător. Înseamnă să privești spre viitor și să acorzi importanța cuvenită, ba chiar respectul cuvenit, generațiilor ce vor veni după noi. Într-un secol în care betonul, construcțiile tind să limiteze, să reducă la maximum spațiul verde, astfel de proiecte, dedicate protejării mediului, sunt condiții absolut necesare pentru a ne atinge scopul pe care ni l-am propus împreună: să trăim într-un oraș european  și să lăsăm urmașilor noștri un oraș verde”, a mai declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

S.C.

3 thoughts on “Dragoș Chitic: “Vom crește calitatea vieții pietrenilor prin realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni”

  1. În zona Mărăţei I (str. Castanilor, str. Privighetorii) a existat o poieniţă unde se putea merge cu copii să se joace în aer curat, edilii nemţeni au vândul această poieniţă şi partea de sus şi cea de jos, acum sunt închise toate accesele spre munte. Dacă vă pasă de nemţeni, de ce?

  2. In Valeni e destula padure, nu mai era nevoie de parc!In Speranta e bine ca se face, cel din Darmanesti e o prostie!Daca dl. Chitic, epigonul d-lui Pinalti, chiar voia un oras verde, nu ar fi trebuit sa aprobe distrugerea spatiilor verzi dintre blocuri, in centru si in cartierele „de interes” pe unde s-au facut tot felul de constructii cu scop imobiliar sau comercial.Evident, dupa manevra „restituirilor” de terenuri patentata de Pinalti!Orasul are nevoie de spatii verzi in zona centrala , nu la Valeni!Si acum se construieste, inca aiurea!Uitati-va cum s-au vacut acele case si blocuri insiruite pe Fermelor si spre sala de sport!Este oribil, sunt niste cutii de BCA asezate pe betoane.Nici urma de spatii de recreere, locuri de joaca, nicio idee de urbanism , o mizerie care nu respecta nici bunul-simt, ca sa nu mai vorbim de legislatie sau de planul urbanistic!

  3. Pt cei din Valeni , frica de inundatie este permanenta. Nu s-a facut nimic !!! La Piata Centrala , traficul este gatuit de 30 de ani. Trotuarele in zona 1 Mai sunt mizerabile. Carosabilul in multe cartiere iti rupe masina. Parking, Publiserv, Apaserv au niste servicii deplorabile pt populatie- la incasat sunt premianti , la servicii sunt repetenti. Noi avem nevoie de un gospodar in adevaratul sens , nu un molau.

Lasă un răspuns