Dragoş Chitic: Schimbarea mea de la Primărie este o lovitură dată pe la spate de PSD!

dragos chitic

Proiectele care vizează debarcarea sa şi din funcţia de primar interimar dar şi din cea de viceprimar l-au luat prin surprindere pe Dragoş Chitic. Iar dezamăgirea sa este cu atât mai mare cu cât credea, aşa cum a şi spus la preluarea ştampilei de “No. 1” că “parteneriatul pentru Piatra Neamţ” chiar este asumat de toţi actorii politici care aveau reprezentare în executiv (independenţi / PSD / PNL).

Strict şi punctual, dezamăgirea sa vizează pactul cu PSD Neamţ cu sublinierea făcută de Chitic “mă refer doar la parteneriat administrativ că nu a fost altceva”.

Iar şi mai direct, primarul interimar pentru care joi sunt pregătite “două lovituri în una” (adică nici primar interimar, nici viceprimar) spune că “PSD îmi dă o lovitură pe la spate. Din acest moment şi eu sunt obligat să-mi reconsider total orice relaţie, de orice fel cu PSD Neamţ. Eu sunt un luptător şi în astfel de chestiuni lupt până la capăt”.

Iritarea (încă) primarului Chitic este cu atât mai mare cu cât: “Nici măcar nu au venit să-mi spună în faţă că au vreo nemulţumire sau că s-au schimbat termenii discuţiilor anterioare. O fac, aşa pe la spate, de nici nu ştii cum să califici un astfel de gest al unor oameni politici”.

chitic cozmanciuc draganChitic este în continuare convins de susţinerea majorităţii consilierilor independent iar în ce priveşte vehicularea numelui Anei Monda ca posibil nou viceprimar, el spune că va avea o discuţie mâine cu aceasta: “Eu ştiam că suntem în aceeaşi echipă şi sper să nu am o nouă dezamăgire”. Cu restul independenţilor Chitic spune că ar fi vorbit şi aceştia rămân împreună cu el “aceeaşi echipă”.

Oricum, acest episode cu propunerea de schimbare a primarului interimar poate avea, ca rezultat indirect, o mai mare apropiere a lui Dragoş Chitic de PNL Neamţ (care chiar azi îi transmitea că îl aşteaptă, concret şi clar în echipa liberală). Acum puţin timp, Chitic a confirmat posibilitatea grăbirii discuţiilor şi deciziei finale în ce priveşte opţiunea politică, recunoscând astfel că poate a fost mai prudent deoarece a pus, până acum, administraţia înaintea politicii.

Oricum, se anunţă interesant (şi poate, cu surprize, şi meciul de joi din Consiliul Local Piatra Neamţ) dar şi ceea ce va urma din acel moment până la alegerile locale din 2016.

Daniel Vinca

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns