Dragoş Chitic nu mai poate pierde funcţia de primar până în 2016! “Cadou” de la Ponta

arsene-rugby

Dragoş Chitic rămâne primar interimar până în 2015, şansele PSD-ului de a-l mai da jos din funcţie, până la alegerile la termen apropiindu-se de zero barat, ca urmare a intrării vigoare a Legii 115/2015 (care modifică o serie de prevederi din Legea 215 şi Legea 393 – Statutul Aleşilor Locali).

Mai puţin tehnic vorbind, de acum încolo, viceprimarii (iar Chitic este viceprimar cu atribuţii de primar interimar) nu mai pot fi schimbaţi din funcţie cu majoritate simplă ci cu 2/3 din voturile consilierilor existenţi. Mai direct, până acum, PSD-ului i-ar fi trebuit (în cele două şedinţe în care a încercat cunoscutele puciuri) minim 12 voturi (dintr-un total de 23). De acum încolo, dacă mai vrea să se joace de-a schimbarea primarului interimar şi a viceprimarilor, PSD trebuie să se bazeze la vot pe minim 16 voturi.

Nu a adunat Ionel Arsene (preşedintele PSD Neamţ, care la şedinţa de la mijlocul lunii mai, şi-a asumat, pe faţă, organizarea şi conducerea acţiunii) 12 voturi pentru a-l debarca pe Chitic şi va reuşi, de acum încolo, să facă rost de 16? Greu de crezut! Ar însemna ca primarul Chitic şi cei doi viceprimari să coboare sub o zestre de 8 voturi (cât le este necesar, de acum încolo, ca să-şi păstreze funcţiile). Sunt 6 consilieri declaraţi PNL (cei 4 intraţi pe lista USL, plus Diaconu – ex-PDL, plus Monica Anton), alţi 3 independenţi (Chitic, Tonco, Ouatu) care merg pe aceeaşi linie la vot… Deja 9! Plus surprizele mai mult sau mai puţin misterioase…

Cert este că, deşi mulţi spun că s-a renunţat la schimbarea viceprimarului cu majoritatea simplă pentru ca PSD să-şi apere viceprimarii de prin localităţi unde majorităţile fragile pot duce la surprize în anul preelectoral, iată că la Piatra Neamţ, noua prevedere votată în Parlamentul care susţine Guvernarea Ponta vine în sprijinul viceprimarului-primar şi a celorlalţi doi adjuncţi de dreapta şi dă peste cap speranţa anunţată de Arsene la finele ultimului puci pierdut (“Vom încerca de câte ori va fi cazul, de câte ori vom crede că avem voturile necesare”).

Noua prevedere are un rol de protecţie şi pentru şefii organizaţiilor judeţene ale partidelor care sprijină guvernarea: nu vor mai fi invitaţi / plimbaţi / convocaţi pe la astfel de şedinţe (cum a fost pe 18 mai) ca să se facă de râs alături de un partener politic care a pregătit “profesionist” o şedinţă în care votul i-a fost total defavorabil.

Daniel VINCA

Precizare pentru avocaţii care îl au drept client pe „deputatul PSD Ionel Arsene” – fotografiile de mai sus sunt, după cum vedeţi, de la un eveniment (şedinţă de Consiliu Local) care, PRIN LEGE, este public. Informaţiile din articolul de mai sus sunt, de asemenea, de interes public şi provin din: lege, şedinţă publică, proves-verbal al şedinţei etc.
Nu vom cere niciodată acceptul clientului dvs. pentru a publica astfel de fotografii sau informaţii (de aceeaşi natură, de interes public au fost şi articolele anterioare) aşa că nu vă mai obosiţi să ne trimiteţi notificări puerile. Daţi-ne direct în judecată, ca să nu mai pierdem timpul!

 

One thought on “Dragoş Chitic nu mai poate pierde funcţia de primar până în 2016! “Cadou” de la Ponta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.