Dragoş Chitic îşi doreşte o întâlnire cu Viorica Dăncilă: „Să dispară această ruptură…”

Primarul de Piatra Neamţ, Dragoş Chitic îşi doreşte o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, a declarat edilul într-o conferinţă de presă de acum 2 zile.

Întrebat de Vestea dacă şi-ar dori o astfel de întâlnire – între primarii de municipiu, pe de o parte şi premier, miniştri de cealaltă parte – Chitic a declarat: „În mod sigur mi-aş dori. MI-aş dori şi aş participa cu mare interes. În primul rând mi-aş dori să dispară această ruptură existentă între autorităţile publice şi autorităţile centrale. Vedeţi că uneori se iau decizii şi uneori la foc automat care afectează grav activitatea autorităţilor publice locale. Mai mult decât atât, fără supărare, dar constat că uneori Guvernul acordă nişte facilităşi dar nu din banii proprii ci din banii autorităţilor locale. Când au promulgat legea salarizării unitare, au mărit salariile din banii noştri, nu din banii Guvernului. Când au acordat facilităţi fiscale, sunt acordate din banii Primăriilor şi nu din banii Guvernului. De asta mi-au dori această comunicare…”

Primarul de Piatra Neamț a precizat că la ultima întrunire a Asociațiilor Municipiilor au participat doi reprezentanți ai Guvernului – un director de la Ministerul de Finanțe și un secretar de Stat de la Ministerul Dezvoltării – „dar e vorba de oameni fără putere de decizie”. Chitic a reiterat că şi+ar dori întâlniri primari – Guvern, punctâtnd că ar avea astfel de câştigat „România în ansamblu!”.

Chitic a amintit că ultimul premier care a participat la o întâlnire cu primarii din Asociaţia Municipiilor din România a fost Sorin Grindeanu.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Dragoş Chitic îşi doreşte o întâlnire cu Viorica Dăncilă: „Să dispară această ruptură…”

  1. Pai, domnule Chitic, daca nu v-au convenit salariile marite, aveati doua variante:fie nu le mareati, fie reduceati personalul!In al doilea rand, nu este adevarat ca primariile nu au primit bani de la guvern (indiferent de la care)!Problema e ca Primaria Piatra Neamt nu a facut niciun efort pentru a-si mari veniturile, toate „investitiile” au fost doar cheltuitoare de bani:telegondola, etc…

Lasă un răspuns