Dragoş Chitic: “Centura ocolitoare, cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani”

Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamţ, promite pietrenilor o centură ocolitoare a municipiului, unul dintre proiectele de infrastructură rutieră locală cele mai ambiţioase din ultimii 30 de ani. Banii necesari pentru această investiţie atât de dorită de pietreni provin din fonduri europene nerambursabile, atrase din exerciţiul financiar al Uniunii Europene care începe în 2021. Avantajele finalizării acestui proiect sunt multiple, pornind de la descongestionarea traficului din municipiu şi finalizând cu reducerea semnificativă a poluării.

 „Aşa cum am promis, continuăm să dezvoltăm oraşul Piatra-Neamţ prin fonduri europene.

Unul dintre proiectele la care ţin foarte mult şi doresc să am ocazia să îl pun în practică se referă la realizarea unei centuri ocolitoare a oraşului Piatra-Neamţ. Este cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră locală din ultimii 30 de ani. Viitoarea variantă ocolitoare a oraşului Piatra-Neamţ va fi realizată din fonduri europene nerambursabile atrase în exerciţiul financiar al Uniunii Europene care incepe în anul 2021. În mod evident, avantajele unei centuri ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ sunt multiple: descongestionarea traficului din oraş, fluidizarea circulaţiei, reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului, facilitarea tranzitării municipiului reşedinţă de judeţ. Toate acestea se traduc într-o calitate superioară a vieţii pietrenilor, în oportunităţi de dezvoltare economică a oraşului în care trăim. Nu în ultimul rând, centura ocolitoare a oraşului Piatra-Neamţ va face legătura cu viitorul drum expres Piatra-Neamţ – Bacău şi ne vom lupta să  fie interconectată la viitoarea Autostradă a Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, care va trece prin judeţul Neamţ”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Ca o garanţie că acest proiect nu este doar o promisiune electorală fără substanţă, primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, aduce în atenţia pietrenilor cele 26 de contracte semnate pentru proiecte cu bani europeni, valoarea totală a acestora fiind de peste 53 de milioane de euro.

„Sigur, ţinând cont de inflaţia de promisiuni electorale din această perioadă, unii se pot întreba ce garanţie au că acest proiect ambiţios va fi şi realizat? Cele 53 de milioane de euro atrase până în prezent, în acest mandat, în Piatra-Neamţ, reprezintă garanţia cea mai puternică, reprezintă o garanţie pe care nimeni nu o poate nega. După cum am mai afirmat, am semnat până în prezent un număr de 26 de contracte europene în valoare de peste 53 de milioane de euro care sunt deja în implementare. Dar nu ne oprim aici. Am pregătit proiecte importante de investiţii şi pentru următorul exerciţiu financiar european, care începe chiar de anul viitor, iar cel privind centura ocolitoare este doar unul dintre acestea. Avem soluţii şi pentru viitor şi vă invit să continuăm împreună, pentru a face din Piatra Neamţ oraşul european de 10+ pe care îl merităm”, a mai declarat primarul Dragoş Chitic.

V.N.

2 thoughts on “Dragoş Chitic: “Centura ocolitoare, cel mai ambiţios proiect de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani”

 1. Pot sa va spun urmatoarele dl.Chitic:

  Nu aveti nici o viziune vizavi de viitorul acestui oras,nici nu aveti de unde, pentru ca nu cunoasteti orasul Piatra Neamt si nu va intereseaza .
  Nimeni nu v-a vazut mergand prin acest oras in ultimii 4 ani.
  Sunteti inconjurat numai de analfabeti si oameni de nimic cu care candidati la alegeri si asta spune totul.
  Toate proiectele cu care va laudati pe ”fonduri UE” sunt irelevante si nu imbunatatesc cu nimic calitatea vietii in acest oras.
  Aceste ”proiecte”au drept scop cheltuirea banilor pentru comisioanele aferente pentru ca se fac repede si fara nici un fel de efort.

  Centura este o mizeria lasata in paragina si transformata in parcare de masini,orasul este in descompunere accentuata din cauza mizeriei si a tiganilor care vandalizeaza totul desi avem politie locala care nu face nimic.
  Dealul Cozla este o mizerie absoluta.
  Proiectul cu benele de gunoi”moderne pe fonduri UE”este un esec total,facut fara cap,care nu a imbunatatit cu nimic colectarea gunoaielor in acest oras din contra este o mizerie si mai mare,inca o dovada ca tot ce se face in acest oras se face de mantuiala si pentru comisioane si in nici un caz sa se imbunatateasca ceva.
  Orice ”promisiuni”pe care le faceti nu au nici o baza reala,nu ati facut lucruri simple in acest oras,nu mai pacaliti pe nimeni.

 2. IA SI CITESTE PRIMAR CHITIC!!!!!NU VINDE GOGOSI RASUFLATE….NE VOM LUPTA…ESTI DE RASUL CURCILOR

Lasă un răspuns