Dragoș Chitic: „2016 a fost un an bogat în realizări, dar mai sunt foarte multe de făcut!”

dragos-chitic
Aceasta este concluzia pe care primarul municipiului Piatra Neamț a desprins-o astăzi, într-o conferință de presă ce a avut drept scop prezentarea bilanțului activității pe 2016.
A fost un an bogat în realizări, dar au rămas foarte multe lucruri de făcut în Piatra Neamț. Numai în echipă putem fi eficienți și putem realiza performanță administrativă. Asta așteaptă cetățenii de la noi”, a spus Dragoș Chitic.
Edilul a vorbit despre investițiile derulate și performanțele obținute la nivelul municipiului, dar și despre proiectele de perspectivă. În acest context, primarul a bifat toate domeniile, pornind de la educație și sănătate și ajungând la turism și administrație publică.
Un lucru care trebuie remarcat este faptul că, potrivit datelor statistice pe care le avem în acest moment, municipiul Piatra Neamț are cel mai mic număr de șomeri raportat la populația activă din întreg județul”, a adăugat Dragoș Chitic. În același timp,  primarul a accentuat și faptul că o atenție deosebită a fost acordată comunicării dintre instituția pe care o conduce și cetățenii din Piatra Neamț. „Conducerea primăriei a acordat peste 600 de audiențe în decursul anului, iar eu personal am primit în audiență 300 de persoane. De asemenea, pe pagina de Facebook a instituței au primit răspunsuri la problemele lor aproape 2000 de cetățeni. Am încurajat și dezvoltat mediul online, pentru că în opinia noastră comunicarea cu cetățenii este extrem de importantă”, a mai punctat Chitic.
În contextul proiectelor imediat următoare, primarul a precizat că Piața Centrală va fi dată în folosință după jumătatea lunii viitoare. „Personal am unele nemulțumiri legate de faptul că nu s-a respectat termenul inițial al contractului. Dar să nu uităm că lucrările de refacere a Pieței Centrale au fost făcute în urma încheierii unei asocieri între Compania Națională de Investiții București și o societate privată. Din câte am înțeles de la constructor, termenul de finalizare a lucrărilor este 15 ianuarie”, a încheiat Dragoș Chitic, care le-a transmis locuitorilor municipiului urările de sănătate și împliniri, în pragul sărbătorilor.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns