Dr. Munteanu îl acuză pe Carabelea de fake news! „Am fost la sediul PNL pentru că am fost invitat şi nu m-am plâns de relaţia cu CJ!”


Scandal politic în plină campanie electorală, PSD-iştii nemţeni acuzându-i pe PNL-işti că difuzează un fake-news realizat chiar de ei. Mai concret, dr. Codruţ Munteanu (director al Spitalului Judeţean Neamţ şi, de ieri, vicepreşedinte PSD Neamţ) spune că informaţia difuzată de Andrei Carabelea (vice-preşedinte PNL Neamţ, conform protocolului PNL-PACT) că el (doctorul) s-ar fi autoinvitat în sediul liberalilor ca să se plângă de relaţia cu Consiliul Judeţean Neamţ şi discuţiile citate de liberal sunt nereale.

Doctorul Munteanu confirmă din postarea altfel negativistă a lui Carabelea doar… că întâlnirea a avut loc. Directorul Spitalului desfiinţează alegaţia că el s-ar fi dus aşa, din proprie iniţiativă, în sediul PNL, precizând că a fost invitat. Cât priveşte informaţia difuzată de Carabelea că s-ar fi plâns de Consiliul Judeţean („ne-a împărtășit constrângerile la care este supus de PSD și conducerea Consiliului Județean Neamț care pun pe ultimul plan nevoile pacienților și ale medicilor”), Munteanu o demontează total, spunând că el a descris tabloul general al problematicii, cu sprijinul necondiţionat, fundamentat şi concret primit de la CJ fără a omite şi inerentele probleme. Ca să fie treaba şi mai clară, Munteanu îi face şi un adevărat LAUDATIO lui Arsene….

Carabelea: „Constrângeri la care este supus de PSD”

Postarea lui Andrei Carabelea – text şi foto, poate fi văzută mai jos:


Munteanu: „Liberalii s-au folosit ]n mod josnic de persoana mea pentru a-l ataca pe Arsene!”

Doctorul Munteanu zugrăveşte un cu totul alt concept despre imaginea de mai sus. Am dost invitat, nu m-am dus de capul meu, nu m-am plâns de PSD sau de Arsene şi am explicat ca sunt ajutat de conducerea CJ Neamţ şi că, inerent, mai sunt probleme de rezolvat – asta spune în comunicatul de presă remis în urmă cu câteva minute.
În traducere liberă, dr. Munteanu spune că relatarea lui Carabelea e cam ca răspunsurile de la Radio Erevan. În limbaj contemporan, doctorul îl acuză pe activistul PNL de fake-news:

În urma apariției în mass-media locală și pe paginile de socializare ale unor politicieni a unei imagini și a unor explicații referitoare la persoana mea, sunt nevoit să fac anumite precizări:

  1. Am fost invitat la sediul PNL Piatra Neamț și, în calitate de director la Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, dar și de proaspăt vicepreședinte al organizației municipale a PSD Neamț, am dat curs invitației. Am avut o discuție deschisă și liberă, fără să îmi pot imagina că sunt atras într-o capcană și voi fi folosit într-o dispută ieftină, politicianistă. Buna mea credință stă astfel în balanță cu intențiile meschine ale unor membri PNL care recurg la astfel de mizerii, neavând altceva de exprimat în campania electorală.

  1. Relațiile mele cu Consiliul Județean Neamț, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență, au fost foarte bune. Pe alocuri, desigur că au existat și mici imperfecțiuni. Cine are relații impecabile cu toți funcționarii din instituțiile publice, să arunce piatra! Din nou, liberalii nemțeni au înțeles în mod josnic să se folosească de persoana mea pentru a aduce atingere Consiliului Județean și în special președintelui acestuia, Ionel Arsene. Relația mea cu dl Ionel Arsene este foarte bună. Este un om pe care îl admir: este extrem de puternic, știe ce vrea, știe ce poate, este neobosit și își pune toată energia în acțiuni pentru Neamț. Liberalii nu au un astfel de om și atunci e mai ușor să îl atace pe el, chiar și prin intermediul altora. Este rușinos și sub demnitatea oricui.

  1. Am venit la Neamț și am preluat Spitalul Județean într-o perioadă grea. Am pus mult suflet și toată buna mea credință în a încerca să redresez acest mamut. Nu este ușor. Puțini știu ce am avut de înfruntat și câte probleme am găsit. Multe din acțiunile mele s-au lovit însă de obstacole. Pentru că haosul este cel mai bun mediu al corupției, așa cum virușii atacă un organism cu imunitate scăzută. Cine profită de haos? Poate chiar cei care mă lovesc azi pe mine și pe președintele Ionel Arsene.

  1. Sunt, de ieri, vicepreședinte al PSD Piatra Neamț. Nu m-aș fi alăturat acestei echipe dacă nu aveam convingerea interioară că sunt oameni buni, alături de care mă pot implica și pot face bine comunității și în alt mod decât ca medic. Cei care mă cunosc știu că nu am încărunțit degeaba: sunt un om simplu, care toată viața a muncit și s-a pus în slujba celorlalți. Singura mea avere e cuvântul meu. Și recunoștința celor pe care i-am vindecat de-a lungul vremii. Nu credeam că voi trăi ziua în care niște politicieni lași mi-ar folosi numele în scopuri atât de mârșave! De aceea, intenționez să îmi depun demisia de la conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț, pentru a nu implica această instituție într-o dispută ieftină, electorală. Voi continua să lucrez alături de echipa de la PSD Piatra Neamț și îmi voi canaliza întreaga energie pentru a le demonstra nemțenilor că există o diferență între politica pentru oameni și cea pentru conturile de socializare!

Vă mulțumesc!
Dr. Codruț Munteanu, vicepreședinte PSD Piatra Neamț

E clar că fiecare e liber să înţeleagă ce vrea din cele două mesaje care au un singur punct comun (poza, ideea că întâlnirea a avut loc) dar in rest zugrăvesc două realităţi paralele în ceea ce priveşte discuţia pe fond.
Cei care îl cunosc pe dr. Munteanu spun că acesta nu e tipul de om care să facă aşa ceva, să fie pe o funcţie, în subordinea unei instituţii conduse de un om politic şi să se ducă cu pâra la adversari. Că e destul de civilizat ca mod de comportament încât şi înregimentat politic mai nou să stea de vorbă cu oricine, chiar şi activişti de la alt partid, fără să se gândească că orice discuţie poate fi folosită/exploatată/fructificată/exploatată electoral.

Între cele două mesaje de mai sus mai există o diferenţă, pe o nuanţă interesantă: cel al lui Carabelea e un mesaj personal postat pe facebook, pe „persoană fizică”, neasumat şi de ceilalţi participanţi la discuţie (Mugur Cozmanciuc, Adrian Alui Gheorghe), cel al doctorului Munteanu este semnat de acesta dar a fost remis presei ca un comunicat cu antet PSD Neamţ.

Rămâne în urmă o întrebare retorică: ce ar fi fost dacă Andrei Carabelea ar fi vorbit despre întâlnirea respectivă fără să politizeze mai ales că suntem în plină campanie electorală când orice atac politic este privit cu doza inerentă de suspiciune?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Dr. Munteanu îl acuză pe Carabelea de fake news! „Am fost la sediul PNL pentru că am fost invitat şi nu m-am plâns de relaţia cu CJ!”

Lasă un răspuns