DOVEZI: Farcaş – CHIULANGIUL CAMPION din administraţia nemţeană / în atenţia Consiliului Judeţean Neamţ, UNPR, Prefectură

Dovezi de necontestat arată că Gabriel Farcaş (consilier judeţean) este chiulangiul şef din administraţia nemţeană. Cu complicitatea celor care au condus CJ, a secretarului judeţului, Farcaş a lipsit, CU INDOLENŢĂ, de la marea majoritate a şedinţelor de CJ din perioada iulie-decembrie 2014.

Procesele-verbale de pe siteul CJ Neamţ arată că acesta a fost prezent doar la două şedinţe de la începutul lunii octombrie (una ordinară şi una extraordinară) şi a lipsit de la alte 7 şedinţe ordinare sau extraordinare.

De fiecare dată, în aceste documente s-a făcut menţiunea “absent motivat” iar preşedinţii de şedinţă şi secretarul judeţului, Daniela Soroceanu nu au avut nimic de comentat.

Filmul şedinţelor de CJ din semestrul 2 al anului 2014, cu Gabriel Farcaş în rol principal arată aşa (şi însoţim informaţia de fotocopii după procesele verbale).

31 iulie 2014 – şedinţă ordinară – Gabriel Farcaş, trecut absent motivat, concediu de odihnă! (vezi foto de mai jos)

chiul farcas iulie

29 august 2014 – şedinţă ordinară – Gabriel Farcaş, trecut iar absent motivat, iar în concediu de odihnă! (vezi foto de mai jos)

chiul farcas august

5 septembrie 2014 – şedinţă extraordinară – Gabriel Farcaş este iar absent motivat (vezi foto de mai jos).
FOARTE INTERESANT: în luna septembrie 2014, nu a fost convocată şedinţă ordinară. Ar fi fost a treia la care consilierul Farcaş ar fi lipsit!!! (detalii, într-un articol viitor)

chiul farcas sept extra

Octombrie 2014: MINUNE, MARE MINUNE! A venit (unii spun că tocmai din America!) Gabriel Farcaş la şedinţe. Da, şedinţe, că au fost două nu una. Alesul local a onorat-o şi pe cea ordinară de pe data de 7.10 şi pe cea extraordinară de pe 10.10. De atunci, a reintrat în statutul de CHIULANGIU CAMPION.

28 noiembrie 2014 – şedinţă ordinară – Gabriel Farcaş trecut, din nou, în PV, ca absent motivat.

chiul farcas novdecembrie 2014 –  au fost 3 şedinţe, două extraordinare şi una ordinară. La toate 3, Gabriel Farcaş a fost trecut absent motivat. Nu credeţi? Priviţi fotografiile de mai jos şi vă cruciţi.

chiu farcas dec 1chiul farcas dec 2 chiul farcas decembrie 3

Acest CHIUL REPETAT al consilierului judeţean Gabriel Farcaş de la şedinţele de lucru ale “Parlamentului Judeţean” poate fi interpretat în fel şi chip. Dincolo de păreri, rămâne faptul şi argumentul că Farcaş nu a ajuns ales judeţean împotriva voinţei sale, că doar nu i-a pus nimeni pistolul la tâmplă să-l oblige să fie pe lista care l-a propulsat în funcţie.

Absenţele lui Farcaş nu frizează doar BUNUL SIMŢ ci intră şi în contradicţie flagrantă cu legea care prevede că “În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivitatii locale” (Legea 215 a Administraţiei Publice, art. 51, alin. 1)

farcas

soroceanu

De legalitatea documentelor din CJ se ocupă şi răspunde secretarul judeţului, Daniela Soroceanu. Ea a şi contrasemnat pe bandă rulantă procesele verbale care conţin refrenul “Farcaş – absent motivat”. Adică din iulie şi până acum, Soroceanu a girat şi confirmat motivaţiile absenţelor lui Farcaş!
Acest “motivat” poate avea farmecul lui, întrucât unul din motivele care duce la anularea mandatului unui consilier judeţean este “lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului” (Statutul alesilor locali – art 9 alin 2 pct d). Ce înseamnă pentru secretarul unui judeţ “absent motivat”? A avut curiozitatea Daniela Soroceanu să verifice cât stau în picioare aceste motive care au permis unui ales ca din şedinţele din 6 luni să dea cu flit la peste trei sferturi?

Sunt întrebări cu care, Gabriel Farcaş pune în dificultate sau ar trebui să pună la muncă pe cei din Consiliul Judeţean, din UNPR (partidul care l-a propulsat) dar şi de la Prefectura Judeţului Neamţ care ar trebui să se implice în acest caz.

Vom reveni!

Daniel VINCA

 

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “DOVEZI: Farcaş – CHIULANGIUL CAMPION din administraţia nemţeană / în atenţia Consiliului Judeţean Neamţ, UNPR, Prefectură

  1. Si cine sa constate ca acest Farcas lipseste cu indolenta si nu are bunul simt sa-si dea demisia? Doamna secretar care este si ea campioana la concedii medicale?

Lasă un răspuns