Dovada PLANULUI DE AMENZI DIN POLIŢIE! Patrula de Ordine Publică din Piaţă, pândă la traficul rutier…

De atâtea ori presa a scris – inclusiv pe baza dezvăluirilor din interiorul sistemului – că Poliţiştii au de făcut un adevprat plan de amenzi. Evident că acesta nu se numeşte fix aşa, este disimulat sub ambalajul acţiunilor preventive dar, în fond, despre asta este vorba, despre faptul că un poliţist care vrea să-i fie apreciată activitatea de către şefi trebuie să stea bine şi la indicatorul amenzi aplicate.

Cititi o astfel de dezvăluire făcută chiar de un poliţist – UN POLIȚIST RUPE TĂCEREA: ”DA, AVEM UN PLAN DE AMENZI, EXISTĂ UN TARGHET…”

Incidentul de acum 2 zile din Piata Centrala din Piatra Neamt scoate la iveală, din nou, această practică (Viralul momentului! VIDEO controversat cu un cetăţean încătuşat cu zel pentru un refuz iniţial de legitimare!). 

Practic, patrula respectivă îl legitimează, îl imobilizează şi îl amendează pe un cetăţean care trecuse strada prin loc nepermis (nu se pune problema că nu s-a asigurat, martorii oculari precizând că pietonul s-a uitat stânga-dreapta şi a trecut strada fără să deranjeze traficul).

Ce este foarte interesant: e vorba de o patrul[ mixt[ formată din 3 poliţişti de Ordine Publică, 2 de la Poliţia Naţională şi 1 de la Poliţia Locală. Misiunea lor era de parulare prin Piaţă, un loc cunoscut pentru densitatea crescută de hoţi de buzunare, cerşetori etc. Cu toate astea, patrula respectivă – subliniem, de Ordine Publică – s-a dovedit foarte vigilentă în a observa contravenţia la regimul circulaţiei rutiere.

Orice poliţist înţelege mecanismul: e mult mai uşor să dai unui şofer sau unui pieton o amendă pe legislaţia rutieră decât să alergi după un tâlhar sau să filezi hoţii de buzunare care, de obicei, acţioneazî în grupuri organizate, fac scandal, tărăboi, ameninţă etc.

Nu ţinem partea celor care încalcă regulile de circulaţie dar moda asta în care toţi poliţistii pot sancţiona aceste contravenţii în timp ce ordinea publică e lăsată parcă la voia Domnului arată că parcă ar fi vorba de o miză ascunsă a Poliţiei: emiterea a c\t mai multe amenzi pe legisla’ie rutieră.

D.V.

Comentarii Facebook

7 thoughts on “Dovada PLANULUI DE AMENZI DIN POLIŢIE! Patrula de Ordine Publică din Piaţă, pândă la traficul rutier…

 1. …sa recapitulam…
  Persoana in cauza traverseaza prin loc nepermis – prima contraventie
  O patrula a Politiei Locale incearca sa.l legitimeze. Persoana in cauza refuza – a doua contraventie.
  Intervine o patrula a Politiei Romane. Persoana refuza din nou – a treia contraventie.
  Refuza sa se deplaseze la sediul Politiei pentru identificare – a patra contraventie.
  Concluzia mea – un concurs e contraventii.
  Sa invatam intai sa avem respect fata de lege si politie apoi sa comentam.
  …suntem o tara de „avocati” si „judecatori”…pe internet

  Admin: nu e vorba de 2 patrule distincte ci de o patrula mixta.
  „suntem o tara de „avocati” si „judecatori”…pe internet”
  < >

 2. Cand o sa mai iesiti din groapa dintre munti, spre exemplu in State cum ar fi, o sa vedeti ca asta cantarea cu cateva zeci de grame mai mult daca incerca showul asta cu baietii de la NYPD Blue, par example .
  Ia cautati pe you tube putin. Ce teaser isi lua in cateva clipe in spinare, mama, mama ! Ii sareau scanteile din cap de la socul electric al teaserului ca la revelion.
  Am vazut fetiscana trantita pe asfalt si cu bocancul pe gat in Philadelphia numa pentru un ” go fuck yourself” spus in varful limbii la trecerea echipajului de politie pe langa ea . Atat doar .Din pacate a auzit asta si cop-ul din dreapta ca era deschis geamul !

 3. Dl. Vinca are dreptate!Politistii trebuia sa se fi ocupat de borfasii din piata, nu de trecerea strazii de catre pietoni.Daca cetateanul in cauza chiar a facut ceva nepermis, putea fi doar avertizat, nu era o problema pentru buget!Intr-adevar, militienii de tip nou stau la „furat”, dau amenzi chiar si in parcarea din fata garii!!!

 4. Aveti dreptate! Exista un „plan de amenzi”. Valutistii care stau ca momaile de zeci de ani in centrul civic sunt infailibili, insa ceilalti cetateni pot fi umliti in fel si chip. Cerem destituirea celor trei neprofesionisti care actioneaza la comanda cuiva….Politia locala ar trebui desfiintata pentru ca este o rusine pentru institutia numita POLITIE. Nu stiu de ce, dar vazant filmul primul meu gand a fost ca s-a facut un fel de experiment social, pentru a se verifica reactia „strazii”. Oare ce ne mai pregatesc acesti tortionari, neocomunisti care-si trimit cozile de topor sa faca experimente pe oameni? Daca veti urmari cu atentie conduita celor trei tortionari neocomunisti si lipsiti de minte veti constata ca atitudinea lor nu este nicidecum una normala, in spiritul si in litera legii, ci acestia actioneaza ca niste roboti spalati pe creier. Si poate cel mai grav lucru este faptul ca oamenii nu i-au imobilizat pe acesti prapaditi care sunt hraniti din banii contribuabililor. Vai de capul lor, caci acestia au ales sa manance o paine necinstita! Cred ca este timpul sa invatam sa ne aparam, cu adevarat! Chiar ca orasul Piatra Neamt este sediul mafiei din Moldova. Asa spun multi romani care muncesc prin tari straine si care s-au scarbit de atata fatarnicie si copuptie nemteana.

 5. repet , strechie ionut nu are caliatea de politist , conform legii .
  acest psihopat apare in patru incidente ( filmate ) in care loveste , bruscheaza , ameninta , foloseste spray-ul ilegal sau ameninta cu folosirea armamentului ( desi politia locala nu are in dotare arme de foc) .
  din nou , echipajul de politie este in zona in care se distribuie si se consuma droguri ( vezi prim-planul cu foto prezentat in
  ” ziar de piatra neamt ” .
  concret , ce treaba avea patrula de la ordine publica cu circulatia pe drumul public ?
  asta in contextul in care politia romana , in mod repetat , sustine ca problema combaterii traficului de droguri nu intra in compatenta sa !
  ati uitat de incidentele cu politia : fata lovita pe trecerea de pietoni – tot in urma unei actiuni imbecile a unor politisti iresponsabili ; omul batut in statia din darmanesti ; bataia de la kaufland ; etc.
  asta doar asa , in ultima perioada .
  respectul fata de lege trebuie sa-l aibe politistii , in primul rand .
  tot legat de circulatie si ordine publica :
  tiganii de la kaufland , cu atelajele hipo , beti manga , care fac circ zi de zi , nu se incadraeza la concurs de infractiuni si contraventii ?
  toti interlopii fac trimitere la filmuletele de you tube , in care apar politisti americani . eu cred ca trebuie sa fii foarte „inteligent” sa faci o paralela intre sistemul american si cel european .
  vreau sa vad o singura actiune a politiei nemtene , in ultimii 30 de ani , care are legatura cu lumea interlopa .
  atentie , nu poze de la petreceri in comun cu interlopii , asta stim !
  zi de zi , penibilii acestia isi dau in petec aratandu-ne ce carente educationale au . despre profesie , nici nu poate fi vorba.
  orasul acesta a devenit un fel de parc de distractii pentru interlopi , tigani violenti , cersetori , delincventi .
  cetatenii obisnuiti , pe post de figuranti in acest oras .
  putorile din justitie , parchete , politii , etc. -, sfidatori , aroganti , dispretuitori . au uitat unii , cam repede , furia multimii din decembrie 1989 .
  nu ei sunt vinovati , ci judecatorii care-i protejeaza . strechie trebuia sa fie in puscarie la acesta ora , pentru ce a facut in data de 24.08.2016 .
  mai uitati-va odata la imagini doamnelor judecatoare moroiu si strugaru !

 6. Auzi bai Gafincule, tu vezi cum faci cu insultele pe net . Interlop esti daca prezinti situatia din tarile adevarate?
  Poate nu stii cat de usor se castiga un proces din asta . Astept scuze publice . Auzi bre , sunt interlop acum !

 7. Dar de unde s-a tras concluzia ca nu s-au luat de talharii din piata? Oare aia n-au dosare si judecatorii ii lasa pe strada sau mai nou Guvernul prin micile gratieri pe care le dau!!! Eu unul sunt patit.Portofel furat, minor prins, in aceeasi zi liber ca nu raspunde penal.

Lasă un răspuns