Dovada blatului: înainte de a se ciorovăi pe net, şeful M10 şi şeful postacilor TSD stăteau la sfat la cafenea!

 

Exact ca în Parlament: se spurcă de ochii lumii, pozează în adversari dar se întâlnesc, discută şi cine ştie ce strategii fac împreuna – aceasta este situaţia din spatele ciorovăielii de pe net din ultimele zile dintre şeful M10 Neamţ (Adrian Niţă) şi şeful postacilor de la TSD (cel cu celebrul cont fake Nelu Gardianul).

Revenim după articolul precedent în care anunţam ipoteza acestui blat (Lider M10 a făcut jocul PSD! Gafă sau blat?) şi arătăm că tot acest circ este de ochii prostimii, că de fapt ambele personaje sunt, cum se spune, „pe o mână”.

Mai clar, între demonstraţia de miercuri seara (subliniem, de miercuri seara) de la Piatra Neamţ şi momentul în care, câteva ore mai târziu, începea spectacolul de pe net (cu acuze reciproce) cei doi erau la barul OMV din Piatra Neamţ, la aceeaşi masă. Unde au stat cel puţin o oră, nu singuri, dar au vorbit sau au şuşotit destul timp între ei.

Martor 1: „Cred că era cam la puţin după ora 21. La OMV, la o masă din zona de fumători, cei doi erau împreună. Chiar mi-a atras atenţia masa respectivă pentru că, contrar aşteptărilor, la acel moment cel care vorbea foarte tare era domnul Niţă. Îl văzusem mai devreme în faţa Teatrului cum se agita, cum dădea interviuri şi chiar în colţul în care mă aflam eu, mai mulţi cetăţeni printre care şi câţiva cameramani comentau că <<Ăsta o face pe revoluţionarul?>>. De toţi, la masă la OMV, erau 4: în afară de domnul Niţă şi de ziaristul care a spus că el e Nelu Gardianul, mai erau J.I. şi M.V. (N.R. – numele au fost pronunţate întregi, vestea.net publică doar iniţialele, pentru că cei doi nu sunt personajele acestui articol). Cât am stat eu, vreo 20-25 de minute, de la masa respectivă s-a auzit mai mult gura celor doi, mai cunoscuţi. Am auzit scurte replici cum ar fi <<lasă că dă bine aşa>>, <<Mergi pe mâna mea, suntem tovarăşi. Te-am învăţat eu vreodată de rău?>>, <<Vezi-ţi de treabă, aşa e peste tot în ţară, că urmărim treburile astea. La PIatra nu e PNL ci voi cum M10, tot un drac>>, <<Te-au filmat toţi, te-au pozat, acum apari şi pe internet. Ce vrei mai mult de atât, frăţioare? Te-ai scos!>>. Multe din aceste afirmaţii au fost repetate de mai multe ori, chiar tare, le-au auzit toţi din acea sală ba, când se deschidea uşa, şi cei din zona de nefumători”.

Martor 2: „Cred că au plecat pe la 10… Până atunci cei doi au tot vorbit despre mitinful care a fost la Teatru, despre interviuri, mesaje pe internet. Chiar erau agasanţi că vorbeau tare, era imposibil să nu-i auzi”.

Mai sunt cel puţin alte două persoane care confirmă cele spuse mai sus.

Din acest moment, pe net urmează ceea ce este oferit publicului: Nelu Gardianul acuză că protestul de la Piatra Neamţ a fost organizat sau confiscat (cel puţin parţial) de un partid de dreapta ostil PSD (şi realitatea din teren arată că are dreptate) iar cel mai curat, frumos şi deştept lider de partid din Neamţ (M10, care de jumătate de an nu a organizat nici măcar o conferinţă de presă) are parte de o expunere (bună, rea, e altă discuţie) nesperată, mai vine şi cu reacţii etc. Ba se dă şi victimă a postacilor… cu care stă la masă şi face strategii!

Interesant, nu?

Interesant e şi faptul – nu intrăm în detalii – că acelaşi luptător împotriva partidelor penale, căţărat pe un protest care viza, în primul rând, membri din coaliţia PSD-UNPR este foarte apropiat de un lider de la Roman din PSD pe care presa îl dădea ca fiind în cărţi pentru postul de secretar de stat în Cabinetul Ponta.

La fel de interesant este şi amănuntul – de fapt element cheie! – că partenerul de strategii al liderului M10 este cel pe care vestea.net l-a devoalat ca fiind şeful postacilor de la TSD (vezi AICI –Mobilizare TSD: „Ce facem cu Vinca?”; „Îl împuşcăm!”).  Aşa că să nu mai mire pe nimeni că poate afla PSD ce pune la cale M10, sau că strategiile de la PSD pot  fi cunoscute de cei de pe dreapta politicii. Mai ales în contextul în care asistăm şi la comedia unor aşa-zise spovedanii la care se dedau unii, chiar cele două personaje principale din acest articol făcând vorbire de ce au făcut, în trecut, pentru foşti stăpâni (Adrian Niţă a fost director al unei instituţii deconcentrate în guvernarea PDL).

Ar fi şi mai interesant ce crede Monica Macovei – preşedintele naţional M10 – despre jocurile pe care le face în teritoriu, un preşedinte de organizaţie, cu cei din PSD, pe care ea nu-i slăbeşte din gratulări tip „penali”, „corupţi” etc.

Daniel VINCA

cop blat

One thought on “Dovada blatului: înainte de a se ciorovăi pe net, şeful M10 şi şeful postacilor TSD stăteau la sfat la cafenea!

  1. Un lingator de blide de profesie si un tradator patentat. Vinca, le dai prea multa atentie la unii impostori!!!

Comments are closed.