Două turiste accidentate pe Ceahlău! Calvar la coborârea pe targă şi corzi a femeii de 100 kg, cu picior fracturat! FOTO

Două turiste au fost accidentate în Masivul Ceahlău în ultimele două zile, cele două rănite fiind coborâte de echipele Salvamont. Intervenţia de ieri a fost cu atât mai dificilă cu cât victima care prezenta o fractură la un picior avea cam 100 de kilograme, detaliu care a pus la grea încercare pe salvatorii montani.

Ieri in jurul orei 14, o turista din Cluj a suferit o cadere la coborarea din zona platoului spre Cascada Duruitoarea( zona Polita Scaius). Echipa de interventie a trebuit sa intervina pe o temperatura de 34 de grade si sa coboare victima care avea un picior fracturat in Statiunea Durau de unde a fost preluata de ambulanta. La temperatura ridicata s-a adaugat si greutatea de aproape 100 kg. a victimei , capacitatile echipei fiind testate la limite greu acceptabile. Zona accidentata , panta foarte abrupta si valea inchisa flancata de pereti a facut imposibila solicitarea suportului aero . Pana la cascada au fost efectuate mai multe lansari in coarda . Interventia a durat aproape 5 ore .
In dimineata zielei de astazi a fost derulata o noua interventie de acesta data din zona Cabanei Dochia unde o turista din Piatra Neamt a suferit un traumatism sever de membru inferior .

S-a intervenit cu doua echipe una din Dochia care a acordat primul ajutor si a pregatit transportul si o echipa de suport din Durau care a suplimentat trasportul in zona de coborare de abrupt”, a precizat Paul Papalicef, seful Salvamont Neamt.

Sfarsitul de saptamana a fost marcat de temperaturi record in zona montana, ieri inregistrandu-se 34 de grade dar si de un aflux mare specific perioadei sezonului de vara. Nu au lipsit, din pacate, si alte incidentele nedorite gen insolatii si hipertermii de efort .
La acesta ora temperaturile au scazut iar prognoza arata ca vor continua sa scada pana la  mimime neobisnuit de mici  4 -6 grade in zilele de marti si miercuri , a mai precizat Papalicef.

D.V. – foto: Salvamont Neamt

Comentarii Facebook

One thought on “Două turiste accidentate pe Ceahlău! Calvar la coborârea pe targă şi corzi a femeii de 100 kg, cu picior fracturat! FOTO

  1. Asta i viata. Doar n o sa aiba parte nunai de silfide de 40 de kg. Fara gluma acum, tanti cu multe kg cam inconstienta sa urce pe caldurile astea.

Lasă un răspuns