Două GAFE MAJORE comise într-o singură frază de comandantul militar al Paradei de 1 decembrie! VIDEO

Șeful militar al paradei dedicat zilei de 1 decembrie al Piatra Neamț a reușit trista performanță ca în doar o frază să comită două gafe majore, pocind numele a două instituții, una națională (de prim rang, în orice stat) și una locală.

„Doamna prefect, personalul și tehnica aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Administrației și Internelor, Serviciului Român de Informații și Poliției Locale Neamț sunt gata pentru începerea ceremonialului prilejuit de Ziua Națională a României. Sunt comandantul paradei, locotenent-colonelul Grădinaru”, a spus militarul și a bubuit prin boxe în toată Piața Ștefan cel Mare din Piatra Neamț (ofițerul fiind „cablat” cu lavalieră și emițător conectate la instalația de sunet), vezi clipul video de mai jos, de la secunda 20.

Numai că în prima frază respectivul pronunță numele a 4 instituții, 2 dintre acestea în mod cât se poate de eronat.

Ministerul Administrației și Internelor – nu există așa ceva, acum, în Guvernul României. Este denumirea veche, desființată, a instituției care acum, legal și oficial, se numește Ministerul Afacerilor Interne.

Poliția Locală Neamț – nu există și nu a existat niciodată o instituție cu această denumire. Există Poliția Locală Piatra Neamț. De fapt, nici nu poate exista o Poliție Locală cu denumire de acoperire județeană întrucât Legea 155 din 2010 prevede clar și limitativ că astfel de instituții pot fi înființate și funcționa de către și în subordinea administrației locale din comune, orașe, municipii. Deci nu Consilii Județene sau Prefecturi, deci în actualul context legal nici nu poate exista Poliția Locală Neamț.

Gafele majore ale ofițerului care a dat cu denumirile-n gard au fost sesizate de mai mulți salariați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau de la Poliții Locale care și-au exprimat și ei uimirea că un ditamai locotenent-colonelul dă greșit un raport banal care a avut fix 38 de cuvinte (cu tot cu cuvintele de legătură „a”, „și”, „de”…).

Invocarea MAI acoperea participarea mai multor instituții care fac parte din ministerul respectiv (Politia Neamț, Inspectoratul de Jandarmi, ISU).

Tot pe partea militară a evenimentului, a mai fost un moment care a generat întrebări, la defilare. După ce prin fața tribunei și a publicului au trecut trupele în marș a urmat tehnica de luptă sau de intervenție. Spre deosebire de alte dăți când TAB-urile și camioanele militare deschideau imediat după militari partea motorizată, de data aceasta, între cele „episoade” a fost o inexplicabilă pauză, de peste un minut (poate chiar două). Spectatorii care au observat nesincronizarea, în lipsa altei explicații oficiale au tras concluzia că poate din cauza frigului TAB-urile sau camioanele au pornit mai greu. Multe dintre mașinile cu care Batalionul de la Piatra Neamț a venit la paradă o o vechime de zeci de ani și probabil că militarii fac adevărate minuni ca acestea să arate bine ca aspect dar să mai și funcționeze…

<<Este impardonabil. Încă o dată se dovedește că militarii cu grade inferioare sunt torturați chiar și înainte de aceste evenimente cu repetiții obositoare de s-a ajuns și la stări de leșin, pe frigul acesta, iar cei cu bolovani pe umeri au o stare de autosuficiență de se bâlbâie și când spun o frază sau două. În schimb domnul lt-colonel s-a dovedit imbatabil la dat raportul pe un ton urlat. Știu că regulamentele militare fac vorbire de „tare și hotărât” dar uite că urletele nu pot acoperi alte carențe>>, a postat pe net un comentariu la clipul de mai jos un ofițer rezervist.

Atentie la secunda 20!

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns