Două eleve din Neamț, campioane naționale la creație literară

Județul Neamț se poate mândri cu încă două eleve de excepție, care au reușit să atingă performanța în literatură, precizează prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al ISJ Neamț.
Concursul național de creație literară Tinere condeie și-a stabilit câștigătorii din acest an. Elevele Iuliana Ciocârlan, de la Colegiul Național Calistrat Hogaș Piatra Neamț și Lavinia Maxim, de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamț au obținut premiul I și vor participa la Tabăra Națională de Creație de la Muncel, Iași, care se va desfășura în perioada 7-11 septembrie”, explică aceeași Elena Preda.
Cele două tinere nu sunt singurele care fac cinste județului nostru.  Alte două fete – Corina Mazilu, de la Hogaș și Ioana Zaharia, de la Colegiul Național Roman Vodă din Roman – au obținut, la același concurs, câte o mențiune.
Concursul Tinere Condeie este o formă de evaluare și valorificare a talentului și capacității creatoare a elevilor în domeniul literar. Acesta se desfășoară anual și se adresează tuturor elevilor iubitori de literatură din clasele VII – XII, membri ai cenaclurilor literare din școli generale, licee, palate și cluburi ale copiilor, încheie purtătorul de cuvânt al ISJ Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns