Două decenii de programe „Erasmus” în Neamț


Anul acesta se împlinesc trei decenii de la primul program educațional derulat în Uniunea Europeană și 20 de ani de la aplicarea unui asemenea program în țara noastră, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Cu acest prilej, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale lansează
o competiție în rândul școlilor din România care au fost implicate în programele europene de cooperare și parteneriat, care pot beneficia de aceste oportunități în cadrul unui “APEL LA CANDIDATURI PENTRU COMPETIȚIA NAȚIONALĂ ERASMUS+30 ÎN ȘCOLI. Competiția urmează să se desfășoare pe două secțiuni. La prima secțiune va fi acordată o distincție specială “pionierilor”, adică tuturor acelor școli care au derulat proiecte Socrates și Leonardo da Vinci în anii 1998 și 1999. Aceste școli sunt așteptate să se înscrie accesând link-ul https://www.surveymonkey.com/r/pionieriiErasmus.
În secțiunea a doua, competiția propriu-zisă vizează școlile care, începând cu 1998 și până în prezent au derulat cel puțin 10 proiecte instituționale (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Erasmus+) în postura de coordonator sau partener. Pentru a participa la competiție, o școală care îndeplinește condiția de eligibilitate a celor minim 10 proiecte trebuie să completeze formularul de la link-ul următor: https://www.surveymonkey.com/r/harniciiErasmus și să realizeze un eseu de maximum 2 pagini, care să ilustreze modul cum toate proiectele derulate au contribuit la dezvoltarea instituției și a comunității sale educaționale. Eseul va avea în conținutul său următoarele cuvinte cheie: cooperare, transformare, valori europene, precizează organizatorii.
Rezultatele finale vor fi anunțate după data de 9 mai, odată cu prezentarea câștigătorilor competiției „Școala Europeană”. Diplomele speciale și premiile vor fi acordate în cadrul evenimentului intitulat „Școala Europeană”, ediția 2017.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns