Dosar penal pentru tentativă de fraudă electorală la Bicaz! A primit buletinul de vot deja ștampilat pe caseta cu… Arsene!


Dintre reclamațiile sau suspiciunile de fraudă electorală electorală din Neamț, pe primul loc se clasează cazul de la Bicaz unde un cetățean a primit buletinul de vot pentru Președinte Consiliul Județean deja ștampilat cu ștampila votat.

„La secţia 119 Bicaz, un alegător a primit un buletin de vot deja ştampilat pe candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Alegătorul a sunat la 112, am sunat şi eu la 112 şi la Biroul Electoral Judeţean Neamţ şi am făcut sesizare”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.

Iar candidatul PSD este nimeni altul decât actualul președinte al CJ Neamț era la Bicaz este, acum primar, Nicolae Sălăgean, tot de la PSD.

Prefectul George Lazăr a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Biroul Electoral Judeţean Neamţ că un alegător a primit, la o secţie de vot din oraşul Bicaz, buletinul de vot deja ştampilat în dreptul candidatului PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Potrivit acestuia, membrii BEJ Neamţ urmează să ia o decizie cu privire la sesizarea făcută.

Politia Neamț a deschis dosar penal: „În referire la evenimentul de la Bicaz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, transmite IPJ Neamț, citat de TVM Neamț.ro.

Deși informația a ajuns în spațiul publice de mai bine de câteva ceasuri, până la această oră nici Arsene și nici PSD Neamț nu au făcut publică o reacție cu privire la acest incident.

Prefectul George Lazăr a mai precizat că a făcut o altă sesizare la 112 după ce în localitatea Bahna s-au înregistrat peste 100 de voturi cu urna mobilă, cifră mare în comparaţie cu alegerile locale din anii trecuţi. Din primele informații sosite de la Bahna, în spatele acestei manevre ar fi o asistentă medicală care candidează pe lista unui partid pentru CL. Toți pacienții respectivi ar fi din lista unui singur medic de familie, pentru care lucrează asistenta care ar avea și parafa acelui medic.

D.V.

Lasă un răspuns