Doliu pentru monarhiştii nemţeni: A MURIT REGELE MIHAI!

Regele Mihai a murit, marti, la varsta de 96 de ani.

Regele Mihai se afla la resedinta sa din Elvetia si s-a stins din viata la ora 13:00, ora Romaniei. Casa Regala a anuntat de mai multe saptamani ca starea sa de sanatate „paleste”. De 1 decembrie, principesa Margareta a anulat calatoria cu trenul regal de Ziua Nationala si a plecat in Elvetia.

Casa Regala a anuntat, insa, ca „la capataiul regelui a stat pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria”. In schimb, principesa Margareta, custodele Coroanei, va sustine, la ora 19:00, o declaratie de presa.

Casa Regala anunta ca programul exact al funeraliilor va fi facut public miercuri, insa descrie pasii ce vor fi facuti. Astfel, trupul neinsufletit al regelui va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi pentru doua zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala iar inmormantarea la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, acolo unde a fost inmormantata si regina Ana.

Incepand de miercuri, cei care doresc pot scrie mesaje in cartile de condoleante ce vor fi deschise, timp de 40 de zile, la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta. Totodata, toti cei care vor sa depuna flori, jer be sau coroane o pot face incepand de miercuri la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale.

Regele Mihai I era ultimul monarh din tarile Europei de Est. Pe 25 octombrie a implinit 96 de ani.

Comentarii Facebook

One thought on “Doliu pentru monarhiştii nemţeni: A MURIT REGELE MIHAI!

  1. E doliu pt toti românii . Nu doar pentru “monarhistii nemteni”…

Lasă un răspuns