Dolăneștii trag cortina Festivalului Internațional de Folclor! În seara asta, spectacol de la ora 19, la Turn. VIDEO din primele 2 zile…

Este seara cu numărul 3 și ultima a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” (2022) și gala aduce în recital extraordinar un duet îndrăgit din muzica populară românească: Ionuț și Doinița Dolănescu.
Spectacolul cu trupele invitate în festival începe la ora 19 iar recitalul moștenitorilor numelui Dolănescu va fi undeva după ora 20.

<<Închiderea celei de a XXIII-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” va reprezenta un adevărat regal folcloric. Alături de grupurile participante la această veritabilă sărbătoare a jocului, cântului și portului popular – Grupul de folclor „Alianza” din Saltillo (Mexic), Grupul folcloric „Jepun Bali” (Indonezia), Ansamblul ,,Cervona Kalena” din localitatea Negostina (Suceava), Ansamblul folcloric „Búzavirág” (Brașov), Ansamblul folcloric „Brâul roșu”, Ansamblul de dansuri „Efthymos” și grupul vocal „Dionysos” (ambele din Brașov), Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” – vor urca pe scena Festivalului îndrăgiții interpreți ai folclorului românesc, Ionuț și Doinița Dolănescu.
Cu studii muzicale serioase la bază – absolvenți ai Academiei de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București și Conservatorului „Serghei Rahmaninov” Paris (Ionuț Dolănescu), respectiv Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice „Gavriil Musicescu” Chișinău (Doinița Dolănescu) –, cei doi talentați artiști țin ca la fiecare concert al lor să omagieze numele imens pe care îl moștenesc și să ducă mai departe truda artistică de o viață a regretatului mare interpret al folclorului românesc, Ion Dolănescu, aceea de a păstra nealterat cântecul tradițional al poporului român.
Excepționalul eveniment folcloric se va desfășura duminică, 7 august 2022, începând cu ora 19:00, în spațiul generos al Curții Domnești din Centrul istoric al municipiului Piatra-Neamț>> – anunță Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, instituția organizatoare.

Mai jos, câteva secvențe video din zilele precedente:
1. Parada formațiilor și costumelor populare, din Piatra Neamț, vineri…

2. Tot vineri, o secvență foarte scurtă din super recitalul Ansamblului Etonofolcloriv Ștefan Vodă de la Căpriana (Republica Moldova)

3. Secvențe din spectacolul de la Târgu Neamț. Dați click pe vezi pe „facebook”.

D.V.