Doinel Grumezescu, un primar de carieră – aproape 3 decenii în slujba oamenilor din Bozieni

grumezescu 1

În urmă cu aproape 30 de ani, Doinel Grumezescu ajungea, pentru prima dată, în fruntea comunei Bozieni, după ce, la Revoluția din 1989, a fost numit în funcție în regim interimar, de către Frontul Salvării Naționale. În 1992 a apărut funcția de viceprimar, iar apoi Grumezescu a decis să candideze pentru funcția de primar, pe care și-a adjudecat-o cu 90 la sută din voturile cetățenilor, în condițiile în care lupta împotriva a șapte contracandidați.
De atunci și până acum, edilul de la Bozieni n-a mai părăsit fotoliul de primar, oamenii alegându-l în fruntea lor iar și iar, anul acesta, iată, pentru a șasea oară consecutiv, semn că îi apreciază eforturile pe care le-a făcut pentru ei și pentru comuna lor.
Deși în Neamț mai sunt primari cu patru sau cinci mandate la activ, niciunul nu se ridică la performanța șefului administrației publice locale de la Bozieni.  Un alt aspect care merită luat în seamă este faptul că Doinel Grumezescu n-a părăsit niciodată partidul cu care a plecat la drum, PSD. Probabil, acesta este încă unul din motivele pentru care oamenii i-au acordat funcția supremă în localitate. „Nu am fost nicicând adeptul traseismului politic și, indiferent cât de tulburi sau senine au fost vremurile, am rămas fidel partidului cu care am pornit și am luptat să iasă totul bine pentru oamenii mei. De multe ori a fost foarte greu, fiind în opoziție, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am izbutit să triumfăm de fiecare dată”, spune edilul.
Prezent, ieri, la Sărbătoarea comunei Pâncești, pentru a fi alături de colegul său, Doinel Grumezescu a avut parte de o surpriză foarte plăcută, când i s-a oferit o diplomă de excelență pentru întreaga activitate pusă în slujba oamenilor.
De altfel, fotografia care îl înfățișează pe primarul de Bozieni cu diploma în mână a strâns zeci de aprecieri, comentarii pozitive și distribuiri pe Facebook. „Felicitări, domnule primar!” sau „Avem un primar de valoare, felicitări, să vă dea Dumnezeu multă sănătate și spor în toate!” sunt doar câteva dintre comentariile la adresa primarului de Bozieni.
Și pentru că, așa cum însuși recunoaște, orice început trebuie să aibă și un sfârșit, acesta va fi ultimul său mandat în fruntea locuitorilor comunei Bozieni.
În 2020, mă retrag oficial atât din primărie, cât și din politică. Am 55 de ani, nu sunt la o vârstă înaintată, însă sunt vechi în administrație. Voi lăsa loc celor care vor dovedi că pot duce mai departe cu cinste și responsabilitate ceea ce am început, iar eu mă voi dedica în totalitate familiei cu care m-a binecuvântat Dumnezeu: soție, fii și nepoți!”, a încheiat Doinel Grumezescu.

Alex SÎRBU
Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.