Doi primari de la aceeaşi comună, pe aceeaşi scenă! Neculai Năstasă, în rol de Triplu X!

Un detaliu aparte la Ziua Comunei Agapia – care are loc acum, sub numele de „Colţ de Rai” – pe scena căreia s-au aflat, simultan… doi primari ai aceleeaşi comune, ambii din acelaşi mandat (2016 – 2020).

Mihai Vasiliu este viceprimarul ales şi care îndeplineşte şi atribuţiile de primar interimar iar Neculai Năstasă a fost un adevărat Triplu X: primar ales în 2016 cu 78,8% la sută din voturi (cu mandat anulat în urmă cu câteva luni de Prefectura Neamţ), consilier personal al actualului primar interimar şi MC-ul principal al evenimentului.

În cuvântul său de început, Nastasă a mulţumit, ca un adevărat organizator celor care au sprijinit şi onorat evenimentul.

“Multumim Consiliului Judeţean Neamţ, personal domnului preşedinte Ionel Arsene (care, din motive independente de voinţa lui nu poate fi astăzi şi aici, pe scenă), Centrului de Cultură şi arte Carmen Saeculare, domnului viceprimar cu atribuţii de primar interimar, Consiliului Local Agapia. Nu puteam face mai nimic fara sponsori. Le multumim si lor! Va transmit tuturor sa aveti o zi minunata, oameni buni! Este ziua noastra, a tuturor! Meritam aceasta zi, meritam sa ne distram azi, dupa un an de munca!”, a punctat Neculai Nastasă.

Viceprimarul Vasiliu a subliniat şi el că valoarea echipei se arată atât în vremuri însorite cât şi în cele de furtună: “Sunt onorat să avem atâţia oameni deosebiţi lângă noi. A mai trecut un an, cu bune, cu rele, dar important e că suntem împreună şi că găsim soluţii la toate problemele. Şi eu şi domnul Năstasă lucrăm în interesul comunităţii care este aici prezentă şi ne bucurăm că eforturile noastre sunt apreciate”.

Senatoarea Emilia Arcan a punctat faptul că desi “sancţionat”, Neculai Năstasă este adevăratul primar al comunităţii, cel ales de către oameni cu un vot covârşitor: “Este o reala placere sa fiu si astazi alaturi de dumneavoastra, la aceasta zi de mare sarbatoare. Domnule primar Năstasă, sunteti omul gospodar care a demonstrat ca stie sa faca management si cel care sunteti si ati fost ales de catre oameni. Sunteti un bun familist, cu o familie frumoasa si, mai mult decat atat, aveti o familie frumoasa si aici, la primarie.
Sa fiti mandru! Daca cineva a fost nedrept cu dumneavoastra, Dumnezeu ca randui si va scoate adevarul la suprafata.
Sunteti primarul nostru, ales de comunitatea Agapia si va felicit, domnule primar!
Si dumneavoastra, domnule viceprimar sunteti un om gospodar si va rugam sa mergeti, cu pasi mici, pe urmele domnului primar.
De asemenea, va felicit si pe dumneavoastra si intreg Consiliul Local ca ati facut posibila aceasta zi de sarbatoare.
Dumneavoastra, distinsi locuitori ai comunei Agapia, va adresez imbratisati, felicitati si multumiri pentru ca ati ales sa fiti astazi aici, la ceas de sarbatoare!”

Prefectul Vasile Panaite a spus şi el câteva cuvinte în care a felicitat pe toţi cei care au concurat la buna organizare a evenimentului şi le-a urat „La mulţi ani” tuturor locuitorilor comunei dar şi celor veniţi din alte zone.

“ Am tinut astazi sa raspund acestei invitatii si sa fiu alaturi de dumneavoastra, oamenii gospodari din Agapia care se ajuta reciproc si merg inainte spre binele comun! Va transmit, in numele meu dar si al presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Arsene, multa sanatate, bunăstare, bucurii si sa vă distrati astazi, de ziua dumneavoastra!”, a spus vicepreşedintele CJ Ion Asaftei.

Şi celălalt vice de la CJ Neamţ, Laurenţiu Dulamă a adresat câteva urări: “Doamna senator, domnule primar, domnilor consilieri locali, consilieri judeteni, stimati locuitori ai comunei Agapia, in calitatea mea de vicepresedinte al Consiliului Judetean sunt prezent pentru a doua oara la ziua comunei dumneavoastra, in acest superb loc, intre cele doua manastiri cu traditie ale judetului Neamt. Dati-mi voie ca, in nume personal dar si din partea Consiliului Judetean Neamt si a consilierilor judeteni sa ca transmit azi, la zi de sarbatoare, distractie placuta, un sincer <<la multi ani>> si sa ne vedem cu bine si anul viitor!

Ca şi colegul său Neculai Puşcaşu din „parlamentul judetean”, gânduri bune le-a transmis şi consilierul judeţean Mihai Stoica: “Buna ziua si la multi ani tuturor cetatenilor comunei Agapia! Va aduc si eu salutul consilierilor judeteni, de sanatate, bucurii si o zi frumoasa!”

“Domnule primar, va felicit pentru ceea ce faceti pentru comuna dumneavoastra! La multi ani, comuna Agapia si distractie placuta!” a transmis şI Vasile Apopei, viceprimarul oraşului Tîrgu Neamţ.

Scurte mesaje au transmis şi unii din primarii din comunele învecinate după care, pe scenă au urmat momente în care au fost premiaţi vâstnici sau nou-născuţi, oameni care au dat valoare comunităţii din Agapia sau au dus numele comunei, cu cinste, peste 7 zări şi 7 mări.

Iar apoi scena a revenit artiştilor. Prezentatoare Sabina Japalela şi specialiştii de la sunet şi lumini (Global Stage) au adus în faţa publicului (şi vor adduce până târziu în noapte artişti locali sau consacraţi pe scena showbizului.
Acum, pe scenă este Ansamblul Ozana din Târgu Neamţ. Urmează Ansamblul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare – Floricică de la Munte, ai cărui artişti promit un spectacol pe cinste. Vor urma apoi trupele Millenium Band și Chilimbar, pe Angela Rusu, Ian Raiburg și Diana Rotaru de la Chișinău dar și Nelu Vlad, fondatorul celebrei trupe din anii 80, Azur.

D.V. – ADV

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns