Doi bebeluși morți ca din senin


Două familii din Neamț trec printr-o durere de nedescris, după ce bebelușii lor s-au prăpădit subit la finele săptămânii trecute. Conform informațiilor primite de la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, primul – un sugar de numai trei săptămâni, a murit sâmbătă la prânz, în satul Urzici din comuna Bahna. Echipajul de ambulanță sosit la fața locului n-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața micuțului.
Aceeași lovitură cumplită a primit-o și familia unui băiețel de patru luni din Buhalnița – Hangu. Ieri dimineață, apelului disperat la 112 a răspuns un echipaj de ambulanță, care s-a deplasat la locuința familiei. În zadar au încercat salvatorii să-l readucă la viață pe băiețel, în cele din urmă acesta fiind declarat decedat. Ancheta demarată în acest caz urmează să stabilească din ce cauză cei doi micuți au murit ca din senin, cu atât mai mult cu cât pe trupul lor nu au fost găsite urme de violență.
În multe cazuri – spun specialiștii – când apar cazuri de deces la vârste atât de fragede, unul din motive ar putea fi existența unei malformații sau a unei afecțiuni despre care nu s-a știut nimic. Există însă și situații la fel de nefericite în care micuțul moare sufocat în timpul alăptării, sau din cauză că se îneacă cu laptele pe care-l regurgitează.

Alex SÎRBU