DOCUMENTELE oficiale prin care candidatura lui Micu A FOST RESPINSĂ de Biroul Electoral! PSD caută candidat-rezervă…


Este oficial, candidatura lui Lucian Micu (primarul DEMIS pentru INCOMPATIBILITATE) a fost respinsă de BEC Roman, așa cum anticipaseră toți cei care spuneau că sentințele Justiției trebuie respectate.

Documentele de mai jos publicate acum de Vestea.net nu mai lasă loc la niciun echivoc și, probabil că la fel ca BEC vor decide și magistrații instanțelor dacă Micu sau PSD (partidul care, prin șeful său de la Neamț, Ionel Arsene) l-a propus drept candidatul Alianței pentru Roman (PSD plus inexistentul partid la Neamț PPU).

PSD Neamț nu este târât în penibil prin pariul aventurier pe Micu doar cu candidatura la funcția de primar ci și cu lista de consilieri locali de la Roman unde au fost validați candidații de pe pozițiile 2-27 dar a fost invalidat cel de pe poziția 1 care era, firește, același incompatibil Micu:

Altfel spus, grație „încumetririi” PSD cu primarul declarat în afara legii și de ANI și de două instanțe din România, tabăra socia-democrată nemțeană are acum listă incompletă la Roman.

Micu a depus contestație la soluția BEC care va fi judecată de Judecătoria Roman duminică de la ora 12. Este puțin probabil că dată fiind și situația și soluțiile pronunțate deja de instanțele din Neamț, magistrații romașcani l-ar putea „spăla” de petele judiciare, mai ales că la mijloc este vorba, totuși, și de o sentință dată de Instanța Supremă din România.

Surse neoficiale apropiate de PSD Neamț spun că partidul (de fapt Ionel Arsene) se gândește deja la o vaiantă de rezervă în caz că Micu primește cartonaș roșu și de la judecători și că, aproape de spartul târgului, caută un candidat dispus să accepte statutul de „manta de ploaie”. Pe lista cu cele câteva variante este și avocatul Alin Antochi (fosr europarlamentar, fost președinte PSD Neamț) dar rămâne de văzut dacă acesta va accepta – după ce a fost ținut destul timp în șah și în discuții – statutul de „rezerva incompatibilului Micu”.
PSD este un partid mare, așa că, la o adică, din marea rezervă de cadre, ar putea apela chiar la unul din cei 6 consilieri locali proprii, recet sancționați pentru că au votat o aberație în favoarea lui Micu (pe când acesta era încă primar PNL).

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns