DOCUMENT! Vicepreședinte CJ Neamț aruncă bomba despre Podul prăbușit! Lucrările nu puteau fi „considerate terminate!!”

Un vicepreședinte de la Consiliul Județean Neamț dă o informație explozivă, într-un DOCUMENT OFICIAL, spunând că lucrările de la Podul prăbușit de la Luțca nu puteau fi „considerate terminate”.
Este vorba de vicepreședintele Dragoș Chitic (PMP, care în CJ Neamț este aliat cu PSD) care în referatul de aprobare de la proiectul (propus de Ionel Arsene) care viza angajarea unor servicii avocațiale, spune foarte clar că…

Vicepreședintele Chitic nu a spus din senin că „lucrările nu pot fi considerate terminate”, ci a explicat și motivele serioase care stau la baza unei afirmații atât de grave:

Fără toate aceste documente invocate de Chitic, e ca și cum ai avea un produs important pe care îl cumperi dar furnizorul nu are cartea tehnică, deci nu poate întocmi nici acte de vânzare, nici certificatul de garanție.

Mai pe românește spus, „lucrările nu pot fi considerate terminate” (la acel moment) pentru că firma constructoare nu făcea dovada că a terminat lucrările și că acestea sunt de calitate.

Precizăm că beneficiarul lucrării este chiar Consiliul Județean Neamț, context în care afirmațiile grave ale vicepreședintelui Chitic sună a (auto)denunț al instituției.
Mai ales că nici contextul nu pare a fi favorabil celor din CJ Neamț care au închis ochii la inaugurarea lucrării și redării podului în circulație înainte de recepție și fi finalizarea lucrărilor.
Postarea de pe 13 noiembrie rămâne, și ea, tot ca un autodenunț:

Acuzațiile lui Chitic coroborate cu mesajul triumfalist al lui Arsene, duc la următoarele ipoteze:
– ori Arsene a știut aceste detalii și le-a ignorat voit, a grăbit darea în funcțiune a podului punând astfel CONȘTIENT în pericol viețile oamenilor,
– ori Arsene nu a știut că „lucrările nu pot fi considerate terminate”, ceea ce înseamnă că a fost mințit grosolan de subordonații săi (directori din CJ, Tehnic, Juridic, Economic plus diriginte de șantier). Dar până acum, președintele CJ nu a ieșit în public cu o astfel de informație în care să spună că a fost mințit și păcălit…

Revenind la documentul semnat de Dragoș Chitic, integral este așa:

Referatul lui Chitic a fost validat și de alți specialiști din CJ:

… care, ca și consilierii județeni care au votat proiectul (angajarea de servicii avocațiale) știu foarte bine că, conform legii, „anexele fac parte integrantă din proiectul supus desvaterii și votului”.
Deci, conform acestor documente și a procesului verbal de ședință, afirmațiile grave ale lui Dragoș Chitic sunt acum asumate și de șefa de serviciu de la Direcția Juridică, și de Secretarul General al Județului (Daniela Soroceanu) și de consilierii județeni care au votat proiectul, în frunte cu… Ionel Arsene.
Rămâne de văzut și câtă greutate vor avea aceste acuzații și detalii în dosarul de anchetă de la DNA…

Cert este că nu trebuie să fii mare jurist ca să întețelegi că documentul exploziv semnat de Dragoș Chitic este o super-probă în acuzarea celor care au dictat redeschiderea circulației pe pod, punând în pericol viețile oamenilor. Și aici e vorba și de decidenți de la CJ (și din conducere dar și fel de fel de directori și șefuleți) dar și de la instituțiile care, practic, au închis ochii la această situație și la altele similare…

Daniel VINCA

2 thoughts on “DOCUMENT! Vicepreședinte CJ Neamț aruncă bomba despre Podul prăbușit! Lucrările nu puteau fi „considerate terminate!!”

  1. Dar proiectul de ”mobilitate”urbana din Piatra Neamt facut in bataie de joc de tine si Gavrilescu care nu cuprinde si reabilitarea retelelor de apa pe unde se fac aceste modernizari e ”considerat”terminat Chitic?De el ce zici Chitic?Pe cine mai dai vina incompetentule iresponsabil?

    Chitic/Gavrilescu,2 incompetenti si analfabeti total iresponsabili care au blocat timp de 6 ani dezvoltarea acestui oras si pe care justitia inamovibila praf de coruptie si incompetenta nu a reusit dupa 1 deceniu sa-i bage la puscarie acolo unde le este locul pentru toate mizeriile si nenorocirile care le-au facut acestui oras si care in continuare sunt abonati la functii publice bine platite cu salarii aberante in administratia acestui judet.

    Rusine Justitiei mizerabile corupte si sligarnice din cauza carora avem personaje ca Arsene,Ginel,Gavrilescu,Chitic,etc in libertate care in continuare jefuiesc banul public .

  2. Buna dimineata si noapte buna dle Chitic! Daca taceai, chitic ramaneai si nu era deloc rau !

Comments are closed.