Document istoric! Cei trei aleşi locali PMP cică ar face ceva împreună…

… E vorba de o conferinţă de presă anunţată de PMP Piatra Neamţ, pentru vineri (azi), 7 aprilie, de la ora 13. Pare o informaţie banală şi probabil că pentru cei care au auyit de atâtea ori ba de “spirit de echipă”, ba de disciplină de partid sau care pun preţ pe cuvinte care nu ar trebui să fie golite de conţinut în politică (“fair-play”, “loialitate”, “colegialitate” etc) idea că punctăm că trei membri din aceeaşi organizaţie de partid stau la aceeaşi masa la o conferinţă de presă pare o non-ştire…

Nu e aşa dacă vorbim de Piatra Neamţ, de PMP Piatra Neamţ şi dacă aleşii între aleşi sunt Bogdan Gavrilescu (viceprimar), Cristian Sauciuc şi Marius Ghineţ (consilieri locali).

Parte a unei alianţe majoritare care l-a şi votat pe Gavrilescu viceprimar, marea armată a aleşilor locali PMP (3!) s-a remarcat în ultimele luni prin politica lui “hăis şi cea”. HĂIS cu alianţa respectivă (cu PSD şi ALDE) au mers cei doi consilieri, CEA cu echipa PNL a mers viceprimarul Gavrilescu.

Discuţii ar putea fi multe. Da, inclusiv s-ar putea spune că şi dacă imediat după locale PMP nu se „pupa” cu PSD şi ALDE tot ar fi obţinut un post de viceprimar (şi pe-o mână cu PNL). Parţial adevărat. Dar ce e corect e corect – PMP putea obţine mandatul de vice şi în logodnă cu PNL. PMP nu Gavrilescu. Pentru că alegerea de către PMP a taberei PSD în detrimentul celei PNL a adus pemepiştilor şi funcţia de vicepreşedinte de la judeţ, pe care a plecat Laurenţiu Dulamă. Şi astfel a ajuns Gavrilescu viceprimar.

În situaţia în care din diverse motive PMP nu ar fi maximizat în vară şi ar fi mers într-o alianţă cu PNL, nu mai lua postul de la judeţ şi trebuia să se mulţumească doar cu postul de viceprimar. Pe care logic era să-l ocupe Dulamă (şef judeţean de partid, locomotiva partidului, candidat la funcţia de primar şi care ar fi scos probabil acelaşi scor la municipiu oricum i-ar fi învârtit pe cei de pe lista de consilieri locali). Deci dacă Dulamă (cu acceptul lui Băsescu, probabil) nu făcea majoritatea la neamţ şi la municipiu cu PSD, pe Gavrilescu nu-l făceau viceprimar nici PSD-iştii (care totuşi l-au votat pentru această funcţie) dar nici PNL-iştii (care l-ar fi votat pe Dulamă şi cu 3 mâini per capita numai să obţină voturile pentru celălalt viceprimar (post care a revenit PSD).

Cam acestea sunt auspiciile sub care vineri cei 3 aleşi (toţi3!) de la PMP Neamţ stau la aceeaşi masă, la o conferinţă de presă, după ce tot pietreanul s-a prins că vicele PMP e un fel de membru PNL Piatra Neamţ fără legitimaţie la vedere. Între timp – rarisim în administraţia din Piatra Neamţ – vicele PMP a reuşit şi performanţa de a vota în plen împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de un coleg de al său, asumat, prin semnătură, nu doar şi de celălalt consilier ci chiar şi de el, de Gavrilescu.

Deci sunt toate şansele să fie o conferinţă de presă interesantă. Probabil cu mesaje “Pupat Piaţa Independenţei”, cu transmisii live pe facebook să vadă tot poporul pmp-ist câtă dragostea şi unitate e când, de fapt, e vorba de… (am inventat un termen nou) BICHINEALĂ. Nu, nu e vorba de vreun sinonim la neaoşul “chiloţăreală” ci de un termen care ar vrea s[ definească organizarea din PMP Neamţ în epoca şi mandatul lui Bichineţ (da, despre filosof e vorba, cel din Vaslui, trimis de la Bucureşti, să conducă la Neamţ).

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns