DOCUMENT INCENDIAR! Autostrada Tîrgu Neamţ – Tîrgu Mureş, la Sfântul Aşteaptă!

La Sfântul Aşteaptă! Sau la Paştele Cailor! Cam atunci anunţă Ministerul Transporturilor că va fi realizată celebra şi multvisata autostradă Moldova-Ardeal care ar urma să treacă şi prin judeţul Neamţ.

Sectorul Tîrgu Neamţ – Ditrău ar avea termen de finalizare prin 2030 dar, în acest moment, situţia prezentată oficial aminteşte de comediile cu Stan şi Bran: ar exista un studiu de prin 2011, care însă trebuie reevaluat urmând ca după acea analiză să se demareze o nouă procedură de achiziţie pentru realizarea … unui nou studiu adus la zi. Adică nişte băieţi deştepţi vor avea şansa să mai ai nişte miloane de euro pe un nou document tehnic, adică trăgând câteva dungi noi cu carioca pe o hartă.

În acelaşi răspuns, este prezentată o situaţie la fel de alambicată şi pentru sectoarele Ungheni-Iaşi, respectiv Ditrău-Tg. Mureş. Dacă veţi privi documentul de mai jos, veţi mai realiza o ciudăţenie: la cum sunt aranjate sectoarele de drum din răspunsul Ministerului, lipseşte total porţiunea Iaşi-Tg. Neamţ. E posibil ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor să fi intenţionat să scrie „Iaşi – Tg. Neamţ – Ditrău” dar să fi comis eroarea tehnică de a fi scris doar „Tg. Neamt – Ditrău”.

Răspunsul Ministerului Transporturilor a fost dat unei interpelări a deputatului PNL Mugur Cozmanciuc care întreba despre situaţia investiţiilor în drumuri în toată zona Moldovei. Pasajele invocate, mai jos:

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns