Doctorul de la Ambulanţă anchetat de DSP: „Dacă am greşit, voi plăti!”

“Am luat o decizie si imi asum in totalitate responsabilitatea. Daca am gresit, voi plati” – spune medicul Gabriel Popescu de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ (Staţia Roman), cel care face obiectul unei verificări interne dar şi a unei anchete DSP cu privire la deciziile luate în cadrul unei intervenţii la un accident care a avut loc duminică lângă Roman.

În mosajul postat pe internet, medicul Popescu cere însă să fie judecat el, individual, pentru decizia luată şi să să nu fie culpabilizată instituţia unde lucrează: <<Multumesc tuturor, atat pentru sustinere cat si pentru criticile aduse. Am luat o decizie si imi asum in totalitate responsabilitatea. Daca am gresit, voi plati. Dar va rog sa nu amestecati Ambulanta Neamt in aceasta nefericita situatie pentru faptul ca sunt angajatul acestui serviciu. Angajatul este responsabil pentru deciziile sale, nu institutia din care face parte!>>.

Reamintim că la accidentul respectiv (soldat cu 3 victime, nu cu 10 cum s-ar fi anunţat iniţial la 112), Dispeceratul SMURD de la Iaşi a trimis un elicopter la faţa locului. Deşi fusese informat de acest aspect, medicul Popescu (ajuns la locul accidentului cu o Salvare de la Roman) a decis transportul victimei aflate în starea cea mai gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

Elicopterul a aterizat şi a plecat gol spre Iaşi iar între timp, medicii de la Roman au decis transportul victimei la Spitalul Judeţean de unde, de asemenea, femeia rănită a fost trimisă (considerându-se că starea ei gravă e de resortul unei unităţi medicale de rang mai înalt) la Iaşi. Toate aceste servicii de transport au fost asigurate cu ambulanţe. După ce a trecut prin 3 spitale şi după 7 ore, femeia a fost operată şi i s-a amputat un picior. Detalii AICI – Victima plimbată 7 ore între 3 spitale. La Iaşi i-au amputat piciorul: „Nu era posibilă altă intervenţie…”

Încă din ziua accidentului, într-un comentariu postat pe o reţea de socializare, medicul respectiv aprecia că a luat decizia corectă de la faţa locului, nu din fotoliu, cum face un medic rezident din Dispeceratul Smurd – vezi AICI Medic de la Ambulanţă răbufneşte pe subiectul coordonării SMURD: „Nu e în măsură Raed Arafat să-mi spună să arunc diploma undeva!”

D.V. – sursa foto – facebook

3 thoughts on “Doctorul de la Ambulanţă anchetat de DSP: „Dacă am greşit, voi plăti!”

  1. Domnule doctor Popescu….dar acum 20 de ani când ați refuzat să transportați la spital o persoană care tocmai suferise un infarct și care a decedat la 4 ore după …v-ați mai asumat răspunderea???? V-ați asumat vreodată răspunderea după acel caz pe care îl știți foarte bine și în urma căruia au fost atât de multe repercursiuni??? Știți cum se cheamă în codul penal această atitudine pe care văd că o aveți și după atâția ani??? AVEȚI COPII??? Ar trebui să vă gândiți foarte bine că Dumnezeu există!!! Cred că ar trebui să vă gândiți mai bine la condițiile în care ați obținut acele diplome de care sunteți foarte mândru…întrebați-vă familia dacă este mândră de dumneavoastră…

  2. Mai oameni buni,acest medic le-a salvat viata vecinilor mei Eugen si Paraschiv…ce aveti cu el.!.

  3. Domnule Costica: sunt sora doctorului Popescu si va pot spune ca da, suntem FOARTE mandri de el. Si-a dorit de mic sa devina medic, isi iubeste enorm meseria si avem incredere deplina in deciziile lui.
    Alta intrebare?

Lasă un răspuns