Doar permisul nu i l-au dat! „Prinţul de la Dobreni” a scăpat şi de arest la domiciliu!

Ionut Florin Mironescu (cel supranumit de opinia publică „Prinţul de la Dobreni”, trimis în judecată pentru accidentul de acum câteva luni) a scăpat şi de arestul la domiciliu, instanţa Judecătoriei Piatra Neamţ schimbând această măsură în cea a controlului judiciar.

Sentinţa a fosr pronunţată miercuri şi publicată pe portalul Ministerului Justiţiei ieri. Parchetul poate ataca această decizie în 48 de ore.

Mai jos, sentinta respectivă:

20.09.2017 Ora estimata: 9:00
Complet: P2 CP/Fond A
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de inculpatul Mironescu Ionuţ Florin personal şi prin avocat. În temeiul art. 362 Cod procedură penală, raportat la art. 208, art. 211, art.242 alin.2 şi art. 202 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu dispus faţă de inculpatul Mironescu Ionuţ-Florin, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 338 alin. (1) Cod penal şi vătămare corporală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 194 alin. (1) lit. a) şi c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, cu măsura preventivă a controlului judiciar. Potrivit art. 215 C.p.p. alin.1 C.p.p., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, respectiv Postul de poliţie al comunei Dobreni – Secţia rurală nr.05 Gârcina, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Potrivit art. 215 alin.2 C.p.p., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Neamţ decât cu încuviinţarea prealabilă a Judecătoriei Piatra-Neamţ; b) să nu conducă nici o categorie de autovehicule; În temeiul art. 215 alin.3 C.p.p., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin.4 C.p.p., supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Postul de poliţie al comunei Dobreni – Secţia rurală nr.05 Gârcina, în condiţiile legii. În temeiul art. 215 alin.5 C.p.p., o copie a minutei, se comunică inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, respectiv, Postului de poliţie al comunei Dobreni – Secţia rurală nr.05 Gârcina, precum şi serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră. Cheltuielile judiciare avansate de stat se vor stabili odată cu fondul cauzei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore care curge de la comunicare. Dată în şedinţă publică, azi, 20.09.2017. 
Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată)  79/2017  20.09.2017>>

Reamintim că în data de 16 iunie a.c., Ionuţ Mironescu conducea prin Piatra Neamţ un autoturism BMW tunat. Poliţia a fost alertată că maşina e condusă „cu fente”, un echipaj l-a localizat şi i-a cerut să oprească. Şoferul nu a tras pe dreapta ci a pornit într-o goană nebună prin oraş, urmărit de maşina Poliţiei şi chiar în faţa sediului Tribunalului Neamţ de pe Bulevardul Decebal a intrat în plin în adolescenta de 16 ani care era prima dintr-un grup de pietoni care traversau strada pe trecere de pietoni, pe culoarea verde a semaforului (pentru pietoni).

Fata a zburat vreo 10 metri prin aer scăpând prin viaţă ca printr-o minune dar alegându-se cu răni serioase. Şoferul nu a oprit maşina ci a plecat mai departe. Echipajul de Poliţie s-a oprit la locul accidentului iar Mironescu a fost prins (s-a predat?) abia peste vreo două ore.

D.V.

3 thoughts on “Doar permisul nu i l-au dat! „Prinţul de la Dobreni” a scăpat şi de arest la domiciliu!

  1. Gunoaiele din justitie.

    Gunoaiele din Parlament care fac legi pentru a fura si a batjocori acest popor de prosti care inghite orice cacat.

    Daca le merge ..de ce sa nu o faca?

    Acestea sunt parazitii corupti din justitie cu salarii si pensii colosale total nemeritate platite abuziv de catre noi cetatenii care suntem agresati zi de zi de lichele si analfabeti,iar sentintele sunt ca cea de mai sus…..

    Justitia din Romania=o rusine si o mizerie pentu civilizatia secolului XX

  2. Dispretul fata de simplu cetatean este sport national in acesta țară.Mesajul pentru acest limbric este urmatorul:eu stiu ce ai făcut in aceasta vară…

Lasă un răspuns