Doamnele liberale fac educație cu șeful PSD Neamț: ”Ați jignit și femeile apropiate de dumneavoastră: mamă, soție, prietenă, colegă de partid!”

„Organizația Femeilor Liberale Neamț condamnă limbajul agresiv folosit de președintele Consiliului Județean Neamț”, într-un comunicat chiar cu acest titlu și care face trimitere la ipocrizia politicianistă, mesaj festivist în oglindă cu atac suburban și extrem de vulgar la adresa unei femei care și-a permis să critice: 8 Martie, ziua internațională a femeii, VERSUS 28 aprilie, același Ionel Arsene…”

„Domnule președinte al Consiliului Județean Neamț pe 8 martie ați oferit flori femeilor și le-ați transmis mulțumiri pentru că există, iar pe 28 aprilie atacați cu o vulgaritate ieșită din comun o femeie care a avut curajul să vă critice!
OFL Neamț (Organizația Femeilor Liberale) nu poate să nu ia atitudine în urma atacului deosebit de josnic și jignitor la adresa unei femei, indiferent de apartenența politică, sau de categoria socială din care face parte.
Nimic nu vă dă dreptul, domnule Arsene, să jigniți!
V-ați gândit, măcar pentru o secundă, că astfel le jigniți și pe femeile apropiate de dumneavoastră: mamă, soție, prietenă, colegă de partid, simpatizantă politic?”, se menționează în comunicatul semnat de 
Gabriela Banu, Președintele OFL Neamț

Doamnele liberale subliniază și ce exemplu negativ dă un politician ca Arsene tinerei generații: Derapajele dumneavoastră verbale sunt la ordinea zilei, știm, din păcate, prea bine, iar vocabularul suburban folosit distruge toată educația și valorile pe care profesorii încearcă să le sădească în sufletul și în conștiința copiilor și tinerilor, pentru a avea o societate civilizată, în care pumnul și jignirile nu își au locul.
OFL Neamț condamnă ferm limbajul folosit de președintele Consiliului Județean Neamț și îi solicită să prezinte public scuze”.

 

Citeste si Mesaj de adevărat bărbat și consilier local: „Caut doamnă sau domnișoară psd-istă! Vreau să-i dau ceva!”

Rămâne de văzut dacă fie și în al 13-lea ceas, Arsene („campion” în nedoritul domeniu al limbajului și mesajului jignitor și mincinos) va da dovadă de o minimă fărâmă de caracter și își va cere scuze public de la deputatul Ana Birchall. Sau și fosta sa colegă de partid (ex-Ministru PSD la Justiție care a refuzat să mai subordoneze agenda publică intereselor „penalilor”) va rămâne în galeria celor care (adversari, jurnaliști etc) care în ultimii ani au fost insultați grobian de președintele CJ Neamț (și de „sclavii” lui, cunoscuți sau „anonimoși”).
În toți acești ani, deși se pretinde „un om de cuvânt și de caracter”, Arsene nu și-a cerut scuze, în general, pentru derapajele decupate parcă din filosofia unei bodegi ordinare sau, când a făcut rar acest pas a făcut-o cu jumătate de gură și, peste câteva minute, insulta iar și perora aceeași agresivitate gratuită care-l caracterizează.

Cât privește mesajul OFL, chiar dacă vine cu o oarece întârziere (5 zile de la derapajul verbal incredibil), acesta este absolut corect pe fond. Și nu ar fi fost rău ca și alte organizații de partid, mai ales de femei, să dea semnale asemănătoare!
Rămâne însă și o întrebare retorică: de ce organizația doamnelor liberale nu a avut o reacție similară când un liberal (cu funcție în organizația Piatra Neamț și consilier local în CL Piatra Neamț) a avut un mesaj la fel de mizer ca al lui Arsene, anunțând că el caută doamne sau domnișoare din PSD ca să… le dea ceva?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Doamnele liberale fac educație cu șeful PSD Neamț: ”Ați jignit și femeile apropiate de dumneavoastră: mamă, soție, prietenă, colegă de partid!”

  1. Pai, sa o primeasca pe d-na Birchall in PNL!Probabil, madam Birchall e viitoarea sefa a doamnelor PNL-iste!

Lasă un răspuns