DNA anunţă: Ionel Arsene trimis în judecată într-un nou dosar penal de trafic de influenţă!

 

COMUNICAT DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ARSENE IONEL, la data faptei deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în calitățile menționate mai sus, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unui primar de comună din jud. Neamț, membru al aceluiași partid, a pretins de la un alt edil (martor), în schimbul atribuirii contractului având ca obiect ”Construire școală în sat ….., județul Neamț” către firma administrată de soția acestuia din urmă, o parte din lucrări (cele de tâmplărie), să fie subcontractate unei societăți agreate de inculpat.
În temeiul acestei înțelegeri, ca urmare a influenței exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost încheiat contractul de execuție lucrări, cu obiectul de mai sus.
Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea câștigătoare a contractului a subcontractat o parte din lucrările de tâmplărie firmei agreate de inculpat, fiind emisă în aceeași zi o factură fiscală în valoare de 150.000 lei (achitată la datele de 16.11.2015 și 07.03.2016 deși produsele de tâmplărie au fost livrate în lunile august și septembrie 2016).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Amintim că, anterior, inculpatul Arsene Ionel a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea aceleiași infracțiuni (comunicat nr. 172/VIII/3 din 22 februarie 2018).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE DNA

Comentarii Facebook

One thought on “DNA anunţă: Ionel Arsene trimis în judecată într-un nou dosar penal de trafic de influenţă!

  1. Sper ca nu va asteptati ca cel care se autoproclama drept jurnalist si inventeaza tot felul de topuri in care se situeaza pe primul loc cu mizeria online (agramata si fara nicio legatura cu standardele jurnalistice) sa scrie macar un rand despre noua trimitere in judecata a lui Arsene. Orice jurnalist onest, cu minima pregatire profesionala, ar scrie macar un rand. Nu e cazul acestui personaj. Credeti sau nu, situatia in care s-a ajuns in acest judet (calitatea extrem de scazuta a politicienilor, proasta administrare a institutiilor si judetului in general, este cauzata si de existenta acestor nulitati care, ani la rand, le-au indus unora ideea ca au valoare.

Lasă un răspuns