Divorț total între primarul de Tarcău și PSD Neamț!

Este blocaj total între primarul de Tarcău, Iulian Găină, PSD-ist cu state vechi și conducerea organizației județene nemțene a social-democraților, un prim efect fiind că ambele părți au înțeles că nu mai e loc de coabitare.
Astfel, la ședința BPJ PSD Neamț de acum 10 zile, la care au fost validate candidaturi pentru funcții de primari, singurul primar PSD în funcție care nu a fost votat pentru o nouă candidatură este chiar Găină, informează surse neoficiale apropiate de conducerea PSD Neamț.
Mai mult, forul de conducere al PSD Neamț ar fi validat candidatura viceprimarului Mircea-Valeriu Nistor.
Nu știm deocamdată dacă primarul Găină vizează un nou mandat și dacă da dacă va candida ca independent sau cu alt partid.
Cert este că – asta arată evoluția cifrelor de la alegerile din ultimii 12 ani – Găină este mult peste scorul PSD.
La fel, în cazul unei noi candidaturi a acestuia, rămâne de văzut dacă viceprimarul va fi loial partidului sau primarului fără de care nu ajungea pe funcția actuală.

Semnele vizibile ale unui eventual divorț dintre primarul de Tarcău și PSD Neamț au apărut în februarie 2020, la ședința în care a fost reales Arsene ca președinte al PSD Neamț.

<<Răceala şi contrele dintre primarul Găină şi Ionel Arsene (preşedintele CJ Neamţ şi al PSD Neamţ) sunt de notorietate şi au culminat la şedinţa de alegeri a PSD Neamţ de acum o lună. Primarul PSD a avut o interveţie critică la adresa conducerii şi şefului PSD Neamţ, moment care i-a făcut pe unii să se felicite că nu au invitat şi presa (cum se poartă de obicei la astfel de evenimente şi cum se întâmplase, de exemplu, cu o zi în urmă la Roman).
Ba, unii social-democraţi au comparat intervenţia primarului rebel cu un celebru episod care l-a avut drept personaj pe un cunoscut opozant al lui Ceauşescu. „Găină a fost cocoş şi la alegerile PSD! A spus franc, tot ce a avut de spus, ieşind din corul odelor. Domnule, a fost ca Pârvulescu în 79, când l-a criticat pe Ceauşescu”, a precizat un participant la conferinţa de alegeri a PSD Neamţ, de acum o lună>>, nota Vestea la scurt timp după acel moment.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns